1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Şoförlerden bozuk yol eylemi
Şoförlerden bozuk yol eylemi

Şoförlerden bozuk yol eylemi

Borçka-Murgul yolunu araçlarıyla kapatan minibüs şoförleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bozuk yolun düzeltilmesini istedi.

A+A-

Baraj çalışmaları sebebiyle Borçka-Artvin ve Murgul yolunun değişmesi sonrasında yaptırılan servis yolunun bozuk ve kasisli olduğunu, tünellerde ışık bulunmadığını belirten sürücüler, eksikliklerin tamamlanması için eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Kalabalık, Murgul Tüneli'nin önünü keserek, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yetkilileri göreve çağırdı. Murgul Tüneli önünde araçları ile birlikte toplanan şoförler daha sonra tünele doğru yürüdü. Borçka-Murgul arasındaki yolun bozuk olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Yolun sadece Murgul Borçka Barajı'na kadar olan kısmı asfaltlandı. Kasisler, yolun bozuk olması ve korkuluk bulunmaması sebebiyle çile çekiyoruz. Yola çıkarken kazalardan korunmak için dualar ediyoruz" dedi.
Şoförler Cemiyeti Başkanı Ersin Toplu, Minibüsçüler Dolmuşçular Odası Başkanı İlker Öztürk, Borçka Dolmuşçuları Başkanı Sefahattin Şamlı da, yol boyu yaşadıkları tehlikeyi anlattı. Sivil toplum örgütü başkanları, "Biz bugün buraya kadar yürüdük ve bu sesimize kulak verilmezse eylemimizin türü değişik olacak. Artık yolumuzun takipçisi olacağız" diye konuştu.
İsmail Hoşgör isimli sürücü de, "Toz toprak yutmak bizim kaderimiz midir? Bu da yetmezmiş gibi canımız pahasına yolcu taşıyoruz. Avrupa yolunda ilerliyoruz ama biz kendi yolumuzda yürüyemiyoruz. Biz halk olarak Avrupa Birliği'ne hazırız. Lütfen bizi yönetenler de hazır olsun, bizi bu yollarda sefalet çektirenler utansın. Baraj inşaatları, birçok sıkıntıları de beraberinde getirdi. Maddi zararlar bir yana yolumuzun yapılması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

Vatandaşların, bir yetkilinin gelmesini istemeleri üzerine eylem yapılan bölgeye bir süre sonra Murgul Kaymakamı Halil Avşar ve Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ile güvenlik kuvvetleri geldi.
Basının görüntü almaması için sık sık uyarılarda bulunan Avşar ve Yıldırım, kalabalığa hitaben, "Davanızda haklısınız ama bu eyleminiz yasal değildir, lütfen dağılalım " tavsiyesinde bulundu.
Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, "Ben de sık sık toplantılarda bu konuyu gündeme getiriyorum. İlla birinin Çoruh'a düşüp ölmesi mi gerekiyor? Artık derin göllerde cesetlerimizi bulmak için camilerde dua etmeyelim" diyerek hem destek verdi, hem de kalabalığın dağılmasını istedi. Kaymakam Avşar da tepkilerin valiliğe iletileceğini söyledi.
Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız