1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Sokak hayvanları için örnek çalışma
Sokak hayvanları için örnek çalışma

Sokak hayvanları için örnek çalışma

Osmanlı Devleti dönemini hatırlatan bu projeyle sokak hayvanları barınaklarına kavuştu...

A+A-

Trabzonda sokak hayvanları barınaklarına kavuştu.

Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarının barınması ilçenin muhtelif yerlerine barınaklar yerleştirdi. 

sokak.jpg

Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın, sokak hayvanları için kış ayından itibaren değişik mahallelere barınaklar monte ettiklerini belirterek, "Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü bugüne kadar sokak hayvanlarını aşılanmasından tutun da beslenmesi ve tedavisine kadar birçok alanda faaliyet yürüttü. Şimdi de çok önem verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bilindiği üzere Osmanlı İmparatorluğu döneminde evlerin dış cephelerinde kuş evleri vardı. Ecdadımız hayvanlara çok büyük değer verirdi. Biz de bu projeyle birlikte hem dinimizin bir gereğini, hem de ecdadımızın bize emanet ettiği geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımız bu evler sayesinde özellikle kış aylarında soğuktan, yazın da sıcaktan korunacak. Sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak ilçemizde sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı mahallelere bu barınakları yerleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum