1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN ÖRNEK DAYANIŞMA
SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN ÖRNEK DAYANIŞMA

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN ÖRNEK DAYANIŞMA

Trabzon'da hayvanseverler, “Bir Kulübe de Sen Yap” kampanyası başlatarak herkesi bu kampanyaya karşı duyarlı olmaya davet etti.

A+A-

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma (TRAHAYKO) Derneği üyeleri “Bir Kulübe de Sen Yap” kampanyası başlatarak hayvanseverleri bu kampanyaya karşı duyarlı olmaya davet etti.

kopek2.20140609201330.jpg

Bir süre önce Trabzon Hayvan Barınağı’nda yaşanan heyelan nedeniyle burada bulunan köpeklerin Maçka Yolu üzerinde geçici barınaklara yerleştirildiği ancak burada kulübe ihtiyacı doğduğunu belirten TRAHAYKO üyeleri bir basın açıklaması yaparak vatandaşlardan yardım istedi.

kopek3.jpg

Maçka Yolu üzerindeki geçici köpek barınağından bir basın açıklaması yapan TRAHAYKO üyelerinden Ayşe Gavremoğlu, köpek kulübesine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek “Bir Kulübe de Sen Yap” kampanyası sürecek. Kısa bir süre önce Trabzon Barınağı’nda heyelan yaşandı. Heyelan neticesinde can kaybımız olmasa da barınağımızda bulunan kulübelerimizin bir çoğu kullanılmaz hale gelmiştir ve Trabzon Belediyesi’nin geçici olarak köpeklerimizin tahliyelerini sağladıkları bölgede kulübe ihtiyacı doğmuştur. Kulübe ihtiyacının ardından TRAHAYKO olarak başlangıçta 15 kulübe yapımını sağlayarak bu kulübelerin geçici barınağa yerleştirilmesini bugün tamamladık. Ancak kulübe ihtiyacımız halen devam etmekte olup yeterli kulübe sağlanana kadar ‘Bir Kulübe de Sen Yap’ etkinliğimiz sürecektir. Bununla beraber kimi vatandaşlarımızın barınağımızda yaşanan heyelandan habersiz oldukları için hala eski barınağın bulunduğu bölgeye köpeklerin bırakılması gerçekleşmektedir. Hepimizin karşılaştığı üzere heyelan sonrası Belediyemizin iyileştirme çalışmaları sürdüğü sürece sokaklarımızda hasta, yaralı, aç köpekler olacaktır. Veteriner hekimlerimizin duyarlılıklarını göstererek bulunan sokak hayvanlarının tedavisi için gerekli indirimleri sağlamaktadırlar. Aynı duyarlılığı halkımızdan da bekliyor karşılaştıkları muhtaç hayvanlarımıza arkalarını dönmemelerini ve ‘Bir Kulübe de Sen Yap’ etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız