1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sokak lambaları bazı yerlerde gündüz de yanacak
Sokak lambaları bazı yerlerde gündüz de yanacak

Sokak lambaları bazı yerlerde gündüz de yanacak

Çoruh EDAŞ’ın faaliyet alanında bulunan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illeri ile ilçeleri ve köylerinin bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürleri, kontrol amaçlı olarak yanar hale getirilecek.

A+A-

Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında Çoruh EDAŞ aydınlatma tesislerinin ve ölçü devrelerinin Bakanlık adına TEDAŞ tarafından 10 Temmuz - 21 Temmuz  tarihlerinde denetlenmesi sırasında, bazı günler gündüz saatlerinde tüketim kontrolü amacıyla armatürlerin devreye alınarak yanar halde tutulacak.

coruh.jpg

Çoruh EDAŞ’ın faaliyet alanında bulunan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illeri ile ilçeleri ve köylerinin bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürleri, kontrol amaçlı olarak yanar hale getirilecek. 10 Temmuz – 21 Temmuz tarihleri arasında Bakanlık tarafından bu konuda yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü aydınlatma denetim ekiplerince sahada kontroller yapılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili, ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.den yapılan açıklamada, “Çoruh EDAŞ faaliyet bölgesinde yer alan aydınlatma armatürleri ile sokak aydınlatma sayaç devreleri, mevcut aydınlatma tesisleri, Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında denetimden geçecektir. Denetim süresince gündüz saatlerinde bazı bölgelerde, sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır. Kamuoyunda enerjinin verimli kullanılması ve tasarruf edilmesi yönündeki hassasiyeti takdirle karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın kontrol süresinde yapılan çalışmalar sırasında lambaların gündüz yakılmasını enerjinin boşa gitmesi olarak algılamasını istemeyiz. Bu nedenle yapılacak denetim faaliyetini değerli kamuoyu ve değerli vatandaşlarımızın bilgisine önemle sunarız.” denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum