1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Şota ve Arçil meydan okudu
Şota ve Arçil meydan okudu

Şota ve Arçil meydan okudu

Trabzonspor'da bir dönem top koşturdular. İki Gürcü kardeş Şota ve Arçil Rusya'ya olmadığı kadar kızgınlar. Arçil acilen Batum'a gitti.

A+A-

Rusya'nın masum sivilleri katlettiğini, dünyanın ise buna engel olmayarak yaşananlar karşısında sessiz kaldığını söyleyen ikiz kardeşler, gerekirse vatanlarını savunmak için savaşmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

ARÇİL BATUM'A GİTTİ

Gürcistan ile Rusya'yı karşı karşıya getiren savaş ülke dışındaki Gürcileri de etkiledi. Bir zamanlar Trabzonspor'da top koşturan, futbolcu Şota ve Arçil Avreladze kardeşler de bu Gürcü'lerden. Bir süre top koşturduğu AZ Alkmaar takımında şimdi yardımcı antrenör olarak görev yapan başarılı futbolcu Şota Avreladze, ikiz kardeşi Arçil'i, gelişmeler sonrası aileleri ile iletişim kopukluğu yaşamaları üzerine Batum'a gönderdi.

Uçağa binmeden önce açıklamalarda bulunan Arçil, çok üzgün olduğunu, savaşta masum sivillerin orantısız bir güç ile Rus güçleri tarafından öldürüldüğünü, buna tüm dünyanın seyirci kaldığını söyledi.

KARŞIMIZDA DEV BİLE OLSA SAVAŞA HAZIRIZ

Arçil, "Son iki günde binlerce insanımız katledildi. Ailemiz Batum'da ikamet ediyor. Şota'nın çocukları da orada, annem babam da. Son bir gündür iletişim hatlarının da kopmasından dolayı kendilerinden haber alamıyoruz. Bize ihtiyaç olması durumunda savaş için hazırız. Kimse savaşı istemez fakat futbolcu da olsak zorunlu kaldığımızda vatan için mücadeleye hazırız. Karşınızda bir dev olsa bile."

AİLELERİMİZDEN HABER ALAMIYORUZ

Kardeşini Gürcistan'a gönderen Şota ise, Amsterdam Schiphol havalimanında yaptığı açıklamada batılıların bu savaşa seyirci kaldığını söyledi. "Bundan kötü bir durum daha insanın başına gelemez. Tüm yakınlarım, eşim, çocuklarım, annem, babam ve tüm akrabalarım Gürcistan'da. Savaşın ortasındalar. Savaşın ikinci gününde iletişim hatları kesilmesi nedeniyle Arçil'i Amsterdam'dan Gücistan'a gönderdim." diyen Şota,

"Ben bu savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Bu zamanda 21. yüzyılda, bu savaş çok korkunç. Sivil hedeflerin Ruslar tarafından açıkça vurulması korkunç bir durum. Bunu sadece Ruslar yapabilir. Kendilerine yakışanı yapıyorlar. Sivilleri katlediyorlar. İnsanlık bu mu? Tüm dünya susuyor. Hiç kimse bir şey söylemiyor. Yıllardır tüm batı ülkelerine bağırdık çağırdık Gürcistan'a yardımcı olun diye. Fakat kimse bize yardım etmedi. İki günde Gori ve Poti, oraya yakın şehirler yerle bir edildi. Başkentimiz Tiflis kaldı. Sanıyorum savaş oraya da sıçradı. Çocuklarım ciddi savaş tehlikesi altında. Batum'a yakın Poti şehri bombalandı. Ruslar acımadan vurarak geliyor. Batum'u bombalayamayacaklarını kim garanti edebilir?" şeklinde konuşarak tepkisini deli getirdi. (İnternethaber)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız