1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Tamamen organik ürünler
Tamamen organik ürünler

Tamamen organik ürünler

Rize'nin Pazar ilçesinde haftanın 2 günü kurulan 'Kadınlar Pazarı'nda her türlü hayvansal ürünün yanında sebze ve meyveler de alıcı buluyor.

A+A-

NACİ GÜVEN
Bölgede “Kadınlar Pazarı” adıyla günümüze kadar yaşayan pazarcılık geleneği devam ediyor.

Turşu, kabak, tereyağı, mısır unu, karayemiş ve hatta pekmeze kadar, tamamen elde hazırlanmış gıdanın satıldığı kadınlar köy pazarında minci ve peynir ise en çok aranan ürünler.

Zaman zaman bahçelerde yetişen ürünlerin fide ve tohumlarının da sergilendiği köy pazarı özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri oluyor.

Pazartesi ve Perşembe günleri satış yapmak üzere köylerinden gelen kadınlar için Belediye tarafından yağmurlu günlerde korunmaları amacıyla bir de kapalı mekan yapıldığını söyleyen Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, “Geçmişi uzun yıllara dayanan, bizim insanımızın el emeğiyle hazırlanmış, tamamen organik ürünlerin satıldığı bu köy pazarı kültürünün yaşatılması için belediye olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Mevcut satış yerinde koruyucu tedbirler alınmıştı. Şimdi ise yeni belediye binamızı da taşıdığımız yapının alt katındaki açık pazaryeri olarak düşündüğümüz alana köy pazarı için de bir yer monte ettik. Bundan sonra yeni yerlerinde bu insanlarımız ürünlerini daha tertipli ve hijyenik bir ortamda sergileyip satma imkanına kavuşacaklar” diye konuştu.












HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum