1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Tasarruf ampulleri tehlike saçıyor
Tasarruf ampulleri tehlike saçıyor

Tasarruf ampulleri tehlike saçıyor

Enerji tasarruflu ampuller ile ilgili yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

A+A-

Almanya'da klasik ampullerin yerini alması beklenen enerji tasarruflu ampuller ile ilgili yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Uzmanlar tasarruflu ampullerde tehlikeli oranda cıva miktarı bulunduğunu açıkladı. Federal Çevre Dairesi enerji tasarrufu sağlayan ampullerin kırılması durumunda havaya tehlikeli ağır metal buharı saçıldığı ve bu tehlikeli gazın beş saat boyunca etkisini koruduğu uyarısında bulundu.

Tüketici koruma dernekleri bu sebepten dolayı Avrupa Birliği'nin 2012 yılından itibaren raflardan kaldırılması çağrısında bulunulan klasik ampüllerin satışına devam edilmesini talep etti.

Uzmanlar kırıldığı zaman havaya tehlike saçan bu enerji tasarruflu ampullerden özellikle çocuklar, hamileler ve hayvanların uzak tutulması tavsiyesinde bulunuyorlar. Bu ampullerin kırılması durumunda ise odanın en az 15 dakika içinde boşaltılması ve kırılan parçaların bir karton yardımı ile toplanmadan önce odanın uzun bir süre havalandırılması tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız