1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tatbikatta kurtarılması beklenen cansız manken yandı
Tatbikatta kurtarılması beklenen cansız manken yandı

Tatbikatta kurtarılması beklenen cansız manken yandı

Rize’de itfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümünde düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatları gerçeğini aratmadı. Tatbikatta yanan bir ahşap kulübeden kurtarılması beklenen cansız manken yandı

A+A-

Rize’de İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatında kurtarılması beklenen cansız manken yandı.

tatbikat5-001.jpg


Türk İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 301. yıldönümü dolayısı ile Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurtarma ve yangın tatbikatları ilginç görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tatbikatları çok sayıda kişi izledi.

tatbikat4-001.jpg

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder koordinesinde gerçekleşen tatbikatta akaryakıt, tüp gaz ve araç yangınlarına müdahale edilerek izleyenlere dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verildi.

tatbikat2-001.jpg

Kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında tatbikat gereği kazada ölen cansız manken ceset torbasına konuldu. Canlı bir kişi ise araç kesilerek araçtan çıkartıldı. Yanan bir evden yaralı kurtarma tatbikatı da gerçekleştirildi.

tatb1-001.jpg

Tatbikat gereği ateşe verilen ahşap kulübeden çıkartılan cansız mankenin yanarak eridiği görüldü. Cansız manken yanarak erimiş olmasına rağmen sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

tatbikat3-001.jpg

Tatbikatta en çok ilgiyi 2 milyon TL karşılığında yurt dışından satın alınan ve Türkiye’de sadece üç tane bulunan araç çekti. Merdiveni bir dakikada 42 metre yüksekliğe ulaşan araçla binada mahsur kalan bir yaralının kurtarılışı canlandırıldı. Aracın merdiveninin tepe kısmının çatıya ulaştıktan sonra katlanarak binanın içerisine doğru ikinci bir manevra yapabildiği görüldü. Tatbikatta son olarak minik itfaiyecilere hortumla sembolik ateş söndürtüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum