1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TAYLANDLI BUDİST, MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ
TAYLANDLI BUDİST, MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

TAYLANDLI BUDİST, MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ

Rizeli Mümin Çubuklu ile hayatını birleştiren Tayland uyruklu Jutamas Kantapong, Emel ismini alarak Rize Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Müslüman oldu.

A+A-

Budizm dinine mensup Tayland asıllı Jutamas Kantapong, Rize İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasiminde, İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak ve diğer şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İhtida merasiminde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, İslam dininin güzelliklerinden söz ederek, Müslüman olma kararı verip Emel ismini alan geline ihtida belgesini verdi.

musluman2-001.jpg

Müslüman olarak Emel ismini alan Rize gelini ihtida merasiminde, “Budizm dinine bağlı iken dinler üzerine yaptığım araştırmalar neticesinde İslam dininin son din olduğunu ve diğer dinlerden üstün ve mukaddes bir din olduğunu gördüm. Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi isteğimle İslam dinini seçtim. İnşallah bana hediye edilen Kur’an-ı Kerim ve ilmihali okuyarak eşimin de yardımıyla İslam’ı daha iyi anlamaya çalışacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum