1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. TEK PARMAĞIYLA KİTAP YAZIYOR
TEK PARMAĞIYLA KİTAP YAZIYOR

TEK PARMAĞIYLA KİTAP YAZIYOR

3 aylık bebek iken geçirdiği havale sonucu bedensel engelli olan 35 yaşındaki Rukiye Türeyen, azmi ve hayata bağlılığı ile tüm engellilere örnek oluyor.

A+A-
DOĞDUĞU GÜNDEN BERİ YATAĞA MAHKUM

Doğduğu günden bu yana yatağa bağımlı olarak hayatını devam ettirmek zorunda kalan Rukiye Türeyen, en büyük hayalinin yazar olmak ve annesine bir ev almak olduğunu söylüyor.

“EN BÜYÜK HAYALİM YAZAR OLMAK VE ANNEME EV ALMAK”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası öncesinde evine konuk olduğumuz Rukiye Türeyen, “İki yıldır yazıyorum. Yazılarımda genellikle engellilerin sorunlarını dile getiriyorum. Yazılarımı bir kitap haline getirerek, okuyucularımla paylaşmayı istiyorum. En büyük arzum ileride iyi bir yazar olmak ve bakımımı yıllarca üstlenen, fedakar anneme bir ev almak…” şeklinde konuşuyor.

11

SPONSOR İSTİYOR

Öte yandan %99 bedensel engelli olduğu için sadece başparmağı ile yazı yazabilen ve bilgisayar kullanabilen Rukiye Türeyen, zamanını yazı yazarak geçiriyor. 35 yaşındaki engelli Türeyen, yayınlamayı arzuladığı kitabı için de sponsor olunmasını temenni ediyor.

5 ay önce babasını kanser nedeniyle kaybeden Rukiye Türeyen, hayatın zorluklarına rağmen yaşam sevincini hiç kaybetmediğini anlatıyor.

ENGEL1

5 KARDEŞLER…

Maddi zorluklar nedeniyle kiralık bir evde oturan ve Ahmet, Kader, Pınar, Mert adlı 4 kardeşi daha bulunan Rukiye Türeyen, “En büyük çocuk benim. Hiç evlenmedim. Kendi ihtiyaçlarımı göremediğim için annem ve kardeşlerimin bakımına muhtaç durumdayım. Onlar benim için bunca sene fedakarlık gösterdiler. Özellikle annemi ev sahibi yapmayı arzu ediyorum. Umarım hem yazar olmak, hem de annemi bir ev sahibi yapmak hayalim gerçekleşir” diyor.

DUYARSIZLIKTAN YAKINDI

Sakarya’da içinde bulunduğu koşulları bilmelerine rağmen bir çok insanın duyarsız kalmasından yakınan Rukiye Türeyen, “Engelli insanlara durumu iyi olan kişilerin destekte bulunması gerektiğini savunuyor.

“ÖLENE KADAR KIZIMA BAKACAĞIM”

Anne Fatma Türeyen ise, eşinin vefatından sonra daha büyük zorluklara katlanmak zorunda kaldığını, çocukları ile birlikte kiralık bir evde yaşam mücadelesini verdiğini ifade ederek, “Ben de beyin ameliyatı geçirdim. Sağlığım çok da elvermiyor, ama çocuklarıma bakmakla yükümlüyüm. Ölünceye kadar onlara imkanım ölçüsünde bakmaya devam edeceğim. Umarım Rukiye’nin hayallerinin gerçekleştiğini görürüz” şeklinde konuşuyor.

ELEKTRONİK YATAK İSTİYOR

35 yaşındaki Rukiye Türeyen ayrıca, hayırseverlerden, yatmasını ve biraz hareket etmesini kolaylaştıracak elektronik yatak hediye etmelerini arzuladığını ifade ediyor.

Kaynak:Sakaryadetayhaber
Özel Haber Hülya SÜRÜCÜ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum