1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TEL ÖRGÜYE TAKILAN AYI İÇİN SEFERBER OLUNDU
TEL ÖRGÜYE TAKILAN AYI İÇİN SEFERBER OLUNDU

TEL ÖRGÜYE TAKILAN AYI İÇİN SEFERBER OLUNDU

Bahçeye çekilen tel örgüye ayağı sıkışan boz ayı için seferber olundu! Ancak sıkılan uyuşturucu boz ayının ayağını telden kurtarmasına yetti!

A+A-

Artvin’in Şavşat ilçesinde tel örgüye takılan boz ayı kurtarıldı. 

bozayi4.jpg

Doğa Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğü'ne, Artvin İli Şavşat İlçesi Pınarlı Köyünde Şahsın bahçesinde bulunan tel örgüye takılı bir boz ayı olduğu ihbarı yapıldı.

bozayi3.jpg

Olay yerine giden Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, 12. Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Gökhan Ergin, Artvin Çoruh Üniversitesi Artvin Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yasin Uçarlı ve Artvin Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından Şavşat İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle, tel örgüye yakalanmış olan boz ayı kurtarıldı.

bozayi2.jpg

Yaklaşık 5 yaşında 250 kg ağırlığında olduğu tahmin edilen boz ayı, arka sol ayağından yakalandığı tuzaktan insanlara ve kendisine zarar vermeden kurtarılabilmesi için 12.Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Gökhan Ergin tarafından narkotik tabanca ile uygun dozda narkozla uyutulması sırasında yakalandığı tel örgüden kurtularak alandan uzaklaştı.

bozayi1.jpg

Boz ayıya yırtıcılar ve çoban köpekleri tarafından zarar verilebileceği ihtimaline karşı belli noktalarda konuşlandırılan ekipler ayının ormana girmesiyle birlikte olay yerinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum