1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR
TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

TELEFERİK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Rize Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan ancak, mahkeme süreçlerinden dolayı geciken Teleferik Projesi’nin önünde bir engel kalmadı.

A+A-

Proje, Sahil dolgu alanı ile Paşakuyu Mahallesi Şahin Tepesi arasında yapılacak. Yap, işlet, devret modeliyle yapılacak olan proje içerisinde, Şahin Tepesi kısmında Otel ve Sosyal Tesis yapılacak.  45+1 kişilik taşıma kabinli proje 30 yıllığına ihale edilecek. 

avci_kasap.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile birlikte yaptığı açıklamada, “Rize’de vatandaşların uzun zamandır beklediği Teleferik Projesi, ihale aşamasına hazır hale getirildi. Yapım ihale tarihi: 26 Temmuz 2018, Saat: 15, Yer: Rize Belediyesi Encümen Salonu olarak belirlendi.” dedi.

telefer.jpg

Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: “30 bin metrekare alanın kamulaştırma işlemleri tamamlanırken, karayolları 10. Bölge müdürlüğünce hazırlanan teleferik geçiş protokolü onayının alındığı ifade edildi. Ayrıca teleferik projesinin sahil dolgu alanı içerisinde kalan istasyonunun imar planı değişikliği talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs 2018 tarihi itibari ile onaylandı. Böylece teleferik projesinin ihaleye çıkması için son dosya hazırlıkları da tamamlanmış oldu.”

Başkan Kasap ise, “Teleferik Projesinin sahil düzenlemesi ile birlikte vatandaşlarımızın denizle bütünleşmesini sağlayacak sosyal mekânlar oluşturulacak. Proje sonunda şehrimizin turizm açısından gelişmesinde katkısı olması planlanmaktadır. Sürecin bu aşamaya gelmesinde katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız