1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Temel, Fadime ismi koyana altın verecekti!
Temel, Fadime ismi koyana altın verecekti!

Temel, Fadime ismi koyana altın verecekti!

Karadeniz’in simgesi Temel, Fadime, Dursun ve İdris isimlerini yeniden hayata geçirebilmek için, altın proöosyonu da işe yaramadı! Sırada otomobil var!

A+A-

Trabzon’un Arsin ilçesi belediyesi, son dönemlerde kaybolmaya yüz tutmuş olan, Karadeniz’in simgesi Temel, Fadime, Dursun ve İdris isimlerini yeniden hayata geçirebilmek için yaptığı altınlı promosyon işe yaramadı.

Yaklaşık 1,5 ay önce başlayan kampanyadan  bu yana ilçede 42 doğum gerçekleşti, ama dünyaya gelen bu çocukların hiçbirine  aileler Temal, Fadime, Dursun ve İdris ismini koymadı.. Belediye başkanı  bu konuda geri adım atmadı ve, “gerekirse otomobil vereceğiz. Bu isimleri yaşatacağız” dedi

Altın Vaad Etti

Bir zamanlar Karadenizli ailelerin vazgecemediği isimlerin başında gelen Temel, Fadime, Dursun ve İdris  isimlerinin son yıllarda yeni doğan çocukların hiçbirine verilmemesi üzerine harekete geçen Trabzon’un Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, belediye meclisinde aldığı bir karar ile çocuğuna  Karadenizin simge isimlerini koyan aileye bugünkü değeri  680 lira olan bir cumhuriyet altını vereceğini  açıkladı.

32 Doğum Oldu Ama..

Yaklaşık 1,5 ay önce başlatılan bu kampanya sonrası,  Arsin ilçesi sınırları içerisinde 20’ kız çocuğu olmak üzere 42 doğum olayı gerçekleşti. Ama hiç bir anne ve baba belediyenin  simge isimler konulması şartıyla vaad ettiği cumhuriyet altınına rağmen çocuğuna Temel, Fadime , İdris veya  Dursun ismini koymadı.

Başkan ,”Şaşırdım”

Yaşanan durum karşısında şaşkın olduğunu belirten Belediye başkanı Erdem Şen “Altına rağmen  kimse çocuiğuna bu isimleri vermek istemedi. Belediyede çalışan personelim bile dünyaya gelen erkek çocuğuna “Talha” ismini koydu. Sebebini sordum, “hanım istemedi” dedi

Otomobil Çekilişi

Bu kültürü  yaşatmak için  her yolu deneyeceğini ifade eden Başkan Şen, “Bu ismi koyanlar arasında otomobil çekilişi düzenlemek için çalışma yapıyoruz. Yani  her 3 ayda bir, yada her 6 ayda bir çocuğuna bu ismi verenaileler arasındaçekilişyapıp bir veya 2 aileyi otomobille ödüllendirmeyi planlıyoruz.. Bunun için sponsor  çalışmaları ve maddi kaynak arayışı içindeyiz” ded

2011 Temel’siz Geçti?

Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 2011 kayıtlarında Temel, Dursun ve Fadime isimlerinin hiç biri yer almazken, en fazla tercih edilen isimlerin başında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk, Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste isimleri yer alıyor.
2001-2007 yılları arasında  yapılan bir araştırmada iseTürkiye’de sadece 10 ailenin bebeğine Temel ismini koyduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum