1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Tornavidalı askerlerden şok ifade
Tornavidalı askerlerden şok ifade

Tornavidalı askerlerden şok ifade

Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopterin beynini sökerken görüntülenip tutuklanan asker, bakın nasıl savunma verdi!

A+A-
Muhsin Yazıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan kazada helikopterdeki parçaları söken askerler şok açıklamalarda bulundu...

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopterin beynini söktüğü belirlenen asker Aydın Özsıcak, çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandı. Cihan'a ulaşan bilgilere göre uçuş bilgilerinin yer aldığı cihazın sökülme işleminde görüntülere yansıyan diğer askerler ise ‘hatıra olsun diye söktük’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'ya yaptığı gezide basın mensuplarının sorusu üzerine Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 'inanılması zor' önemli gerçeklere ulaşıldığını söylemiş, düşen helikopterin hafızası durumundaki beyninin ortadan kaldırıldığının Devlet Denetleme Kurulu raporuyla belgelendiğini vurgulamıştı.

Gül, "Bana video geldi. Baktım ki, birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri diğer taraftan tornavida ile vida söküyor." şeklinde konuşmuştu. Söz konusu cihazın sökülme görüntüsü basına da yansıyınca soruşturmayı yürüten Malatya özel yetkili savcılık harekete geçti ve 9’u asker olmak üzere 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 12 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 kişi tutuklandı. Cihan'ın elde ettiği bilgiye göre, ‘Argus5000CE’ ve ‘Skymap IIIC’ cihazını tornavida ile söktüğü tespit edilen muvazzaf asker Aydın Özsıcak, mahkemede susma hakkını kullandı. Görüntülerde yer alan diğer askerler Nedim Bakırhan, Nusret Memiş ile Cemal Şahin ise mahkemede ‘hatıra olsun diye söktük’ şeklinde kendilerini savundu.

KAZA KIRIM EKİBİ EVRAKTA SAHTECİLİKTEN TUTUKLANDI

Kaza kırım ekibinde yer alan Feridun Seren, Mehmet Sevdim ve Kerem Mumcuoğlu’nun tutuklanmalarındaki en önemli gerekçe evrakta sahtecilik. Kaza kırım ekibinin enkaz bölgesine ilk gittikleri gün olan 29 Mart 2009 tarihinde çalınan cihazlarla ilgili tutanak tutmadıkları Malatya özel yetkili savcılığı tarafından tespit edildi. Feridun Seren başkanlığındaki kaza kırım ekibi, arama kurtarma ekibinin enkazı bulduğu 28 Mart 2009 günü enkaz bölgesine helikopter ile hareket etti. Fakat kötü hava koşulları sebebiyle TC-HEK işaretli helikopterin olduğu bölgeye inemedi. Ertesi gün yani 29 Mart 2009 tarihinde enkaz bölgesine giden kaza kırım ekibi, 35 dakikalık bir inceleme gerçekleştirdi. Bu incelemede helikopterin uçuş bilgilerini gösteren Argus5000CE isimli panelde bulunan elektronik aletin yerinde olmadığını fotoğraf ile tespit etti. Helikopterdeki uçuş bilgilerini gösteren cihazın kaybolduğuna dair tutanak düzenlenmesi gerekirken Malatya özel yetkili savcılığı tarafından tutanağın tutulmadığı tespit edildi.

31 Mart 2009 günü ise enkaz alanının oldukça yoğun kar içermesi nedeniyle cihazın kar içinde kaybolduğu bahane edilerek kaybolan cihaz ile ilgili tutanak sadece Feridun Seren tarafından imzalandı. Kurulun diğer üyeleri bu tutanağa imza atmazken özellikle kaza kırım ekibinde yer alan Kerem Mumcuoğlu, Seren’in tek taraflı olarak düzenlediği tutanağa itiraz etti. 30 Eylül 2010 tarihinde dosya o dönem Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na tanık olarak ifade veren kaza kırım ekibinin başkanı Feridun Seren, 20 Mayıs 2009 tarihinde tutanağı kaza kırım kurulunun tamamının imzaladığını belirtti. Malatya özel yetkili savcılığı, yaptığı araştırmalar neticesinde kayıp cihazlar ile ilgili tutanağın Maraş Cumhuriyet Savcılığı çağırdıktan sonra düzenlendiğini tespit etti. Bu evrakta yapılan sahtecilik ise kaza kırım ekibinin tutuklanma gerekçesindeki en önemli delil olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız