1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. TRABZON ARAP SERMAYESİNİ KEŞFETTİ!
TRABZON ARAP SERMAYESİNİ KEŞFETTİ!

TRABZON ARAP SERMAYESİNİ KEŞFETTİ!

TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI ARAP TURİZM ÖRGÜTÜYLE GÖRÜŞTÜ...

A+A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) heyeti, Suudi Arabistan'daki resmi temaslarını Cidde ve Mekke kentlerinde sürdürüyor. Arap Turizm Örgütü ile yapılan görüşmede, Türkiye'ye olan turizm hareketinin artarak devam edeceği vurgulandı.

4. Cidde Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Cidde ve Mekke'de resmi temaslarda bulundu.
Heyette DOKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Ketboğa, Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, turizm ve kuyumculuk sektöründen işadamları bulunuyor.

arap1.20140207215834.jpg

TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, örgütün 22 Arap ülkesini temsil ettiğini, Türkiye ile artan turizm hareketinden memnun olduklarını, 2014 turizm sezonunda bu artışın devam edeceğini vurguladı. Kahraman, Cidde'de Arap Turizm Heyeti ile bir araya gelen heyet görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Heyetin Cidde 'de Arap Turizm Örgütü ile yaptığı görüşmenin ardından Cidde Ticaret ve Sanayi Odası ile de bir görüşmede bulundu. İkili bağlantılar kurulduğunu kaydeden Kahraman, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye ve Trabzon ile işbirliğini geliştirmeyi arzu ettiğini belirtti.
Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden, Mekke şehrine geçen heyet burada Mekke Ticaret ve Sanayi Odası ile bir araya geldi.

Kahraman, Cidde ve Mekke Ticaret ve Sanayi Odaları ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları arasında bağlantıların kurulmuş olduğunu kaydederek, oda üyeleri arasında işbirliğinin geliştirileceğini söyledi. Kahraman, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin hedef pazarına yönelik turistik ve turizm yatırım potansiyeli anlatılarak lobi çalışmalarında bulunulduğunu vurguladı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Ketboğa ise, bir hafta süren Suudi Arabistan ziyaretinde özellikle Türkiye ve Doğu Karadeniz turizmi için lobi çalışmalarının yürütüldüğünü ve 2014 turizm sezonuna bu tanıtım çalışmalarının yansıyacağını belirtti.

Turizm sektörlerinde Türkiye'nin Arap ülkelerinde yüksek bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Ketboğa, bunun yanı sıra karşılıklı yatırım ve projeler üzerinde işbirliği imkanlarının bulunduğunu dile getirdi. Ketboğa, Arap Turizm Örgütü, Cidde ve Mekke Ticaret ve Sanayi Odaları ile kurulan bağlantıların işbirliklerine dönüşeceğini vurguladı.

Kahraman, Trabzon heyetinin Cidde ve Mekke Ticaret Odaları ile resmi temaslarda bulunduğunu ve özellikle bu kurumlarla işbirliği imkanlarına adım atıldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız