1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon Galatasaray karşısında moral arıyor
Trabzon Galatasaray karşısında moral arıyor

Trabzon Galatasaray karşısında moral arıyor

Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçtır galip gelemeyen Trabzonspor, Galatasaray'ı yenerek moral bulmak istiyor.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fransa temsilcisi Lille ile golsüz berabere kalmasına rağmen bir üst tura çıkamayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan Trabzonspor, Galatasaray karşısında moral arıyor.
Deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile 1-1 kalan evinde Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor son olarak Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında 7 puan kaybetti. Evinde oynadığı Beşiktaş maçını kaybederek taraftarını üzen Trabzonspor, Galatasaray'ı yenerek kötü gidişe dur demek istiyor.

trabzonspor-firtina-genclik.jpg

Üst üste oynanan maçlar nedeniyle yorgun olan takımını kafa olarak zorlu Galatasaray maçını hazırlamaya çalışan teknik direktör Şenol Güneş, bir taraftan ise sarı-kırmızılı takımı çözmeye çalışıyor. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde, rakibinin en son oynadığı ve 3-1 kazandığı Fenerbahçe maçını kurmalarıyla birlikte analiz eden teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray hakkındaki tespitlerini oyuncularıyla paylaştı. Takımındaki yorgunluğu dikkate alan deneyimli teknik adam rakibin eksik yönlerini ve sahada neler yapmaları gerektiği konusunda oyuncularına bilgiler aktardı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularından geçmişe takılıp kalmamalarını ve sadece Galatasaray maçını düşünmelerini istedi. Çok zorlu bir dönemden geçtiklerini oyuncularıyla paylaşan deneyimli teknik adam, "büyük başarılar, aşılan zorlukların arkasından gelir. Zorlu bir dönemin içinden geçiyoruz. Hatalarımız ve eksiklerimiz olabilir. Elbette bunlardan dersler çıkaracağız ama oralara takılıp kalmayacağı. Şimdi önümüzde bir Galatasaray maçı var. Bunun da üstesinden el birliğiyle gelerek camiamızı sevindirmeliyiz"dediği öğrenildi.
MUHTEMEL İLK 11
Trabzonspor'un yarınki Galatasaray maçına Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Adrian, Alanzinho, Halil ve Burak Yılmaz şektlinde çıkması bekleniyor.
3 OYUNCU SARI KART SINIRINDA
Trabzonspor'da sarı kart sınırında 3 oyuncu bulunuyor. Colman, Serkan Balcı ve Burak Yılmaz 3 sarı kart sınırında. Bu oyuncuların Galatasaray maçında sarı kart görmeleri halinde Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecekler.

110. RANDEVU
Trabzonspor ile Galatasaray yarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapacakları maçla birlikte 110.kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 109 maçın 49'nu sarı-kırmızılı ekip, 36'nı ise bordo-mavili takım kazanırken, 24 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve Özel maçlar olmak üzere geride kalan 109 müsabakada Galatasaray 140, Trabzonspor ise 120 kez fileleri havalandırdı.
İki takım arasında geçtiğimiz sezon ligde oynanan maçları bordo-mavili takım 2-0 ve 1-0'lık skorlarla kazandı.
LİGDE GALATASARAY ÖNDE
İki takım arasında oynanan lig maçlarında sarı-kırmızılı takım ezeli rakibi Trabzonspor'un 8 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 74 karşılaşmanın 32'sini Galatasaray kazanırken, 24 maçta ise kazanan taraf Trabzonspor oldu. 18 karşılaşma da ise gülen taraf olmadı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılı takım 93, bordo-mavili takım ise 83 gol attı.
TRABZON'DAKİ MAÇLAR
İki takım arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ise ev sahibi Trabzonspor'un rakibine üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavili takım evinde oynadığı 37 lig maçında sarı-kırmızılı takımı 16 kez yenerken, Galatasaray ise bordo-mavilileri 12.kez mağlup etmeyi başardı. 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor kendi sahasında attığı 45 gole Galatasaray ise 42 gol atarak karşılık verdi.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN SON 12 MAÇ
2004-2005 : Trabzonspor-Galatasaray:0-1
Galatasaray-Trabzonspor:0-2
2005-2006 : Galatasaray-Trabzonspor:4-1
Trabzonspor-Galatasaray:1-1
2006-2007 : Trabzonspor-Galatasaray: 3-1
: Galatasaray-Trabzonspor:2-1
2007-2008 : Trabzonspor-Galatasaray: 0-1
Galatasaray-Trabzonspor:1-0
2008-2009: Galatasaray-Trabzonspor :3-0
Trabzonspor-Galatasaray :2-2
2009-2010: Galatasaray-Trabzonspor :4-3
Trabzonspor-Galatasaray :1-0
2010-2011: Trabzonspor-Galatasaray: 2-0
Galatasaray-Trabzonspor:0-1

GÜNEŞ'İN, GALATASARAY'A KARŞI YENİLGİSİ YOK
Trabzonspor, Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, takımın başına geldiği yeni dönemde Galatasaray'a karşı yenilgisi bulunmuyor. İki takım arasında oynanan son 3 maçta bordo-mavili takım gülen taraf oldu.
Spor Toto Süper Lig'in 15.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor, tüm hesapları 3 puan üzerine yapıyor. Ligde son 3 maçtır galip gelemeyen bordo-mavililer, sarı-kırmızılı takımı yenerek yeni bir çıkış yakalamak istiyor.

Trabzonspor ile 1 Aralık 2009 tarihinde sözleşme imzalayan teknik direktör Şenol Güneş, takımın başında olduğu günden beri Galatasaray ile oynadığı lig maçlarında rakibi karşısında yenilgisi bulunmuyor. Güneş yönetiminde sarı-kırmızılı takım ile oynadığı son 3 maçı da kazanan Trabzonspor, yarın rakibi karşısında 3 maçtır süren yenilmezlik unvanına bir yenisini daha eklemek istiyor.
Trabzonspor, ligde rakibi karşısında en son yenilgisini Hugo Broos yönetiminde 18 Kasım 2009'da ligin 9.haftasında 4-3'lük skor ile almıştı.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız