1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon Ticaret Borsası'ndan olaylara sert tavır
Trabzon Ticaret Borsası'ndan olaylara sert tavır

Trabzon Ticaret Borsası'ndan olaylara sert tavır

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav: "Karamsar bir tablo üretip buhrana yol açmak hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de!"

A+A-

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, son günlerde yaşanan olaylar ve gelişmelerin Türk ekonomisini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Bazı çevreler tarafından bilinçli ve kasıtlı yapıldığına inandığımız hareketlere toplum olarak tepki koyarak, sosyal, siyasal ve ekonomik kayıplarımızın daha fazla artmasına engel olmalıyız” dedi.

Mehmet Cirav, Türk toplumunun geçmişte bu gibi görüntülerden çok büyük kayıplara uğradığını hatırlatarak “Son gündeki benzeri görüntüler ekonomimizi ve iş hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Bazı çevreler bu tablodan kısa zamanda sıyrılmamız yerine, bundan olumsuzluk çıkarmanın peşindeler. Öyle ki, millet iradesi ile gelenleri, özellikle de onların başında bulunan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almaları düşündürücü ve üzüntü vericidir. Olumsuzlukları ve sorunları merceklerle büyüterek kamuoyuna sunanlar, Türkiye’ye çok büyük kötülük yapmaktadırlar. Milletin geleceğine ipotek koyacak davranışlar içine girmek, karamsar bir tablo üretip buhrana yol açmak hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de” ifadelerini kullandı.

Toplumun tüm kesimlerinin, devlet aklıyla konuya ve sorunlara yaklaşması, siyasi ikbal uğruna, “senin düşmanım benim dostumdur” dememesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Cirav “Özellikle siyasi partilerde ve hükümetlerde üst düzeyde yer alan kişilerin birlikte çalıştıkları ile ilgili kullandıkları ve kullanacakları söz ile söylemlere çok dikkat etmeleri gerekir. Bu tür söylemler sadece siyasi cenahta değil, ekonomik alanda da etkili olmakta ve kayıplara yol açmaktadır. Bunun son örneğini de hep birlikte gördük” şeklinde konuştu.

Mehmet Cirav, ülkenin sosyo ekonomik yapısının sarsılmaması için her alanda tüm kesimlerin sorumluluk bilinci ile hareket etmesini ve iktidar hevesinin de sandığın dışında aranmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum