1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'dan Selahattin Demirtaş'a destek!
Trabzon'dan Selahattin Demirtaş'a destek!

Trabzon'dan Selahattin Demirtaş'a destek!

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyen Trabzon Platformu, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Selahattin Demirtaş’ı destekleyen Trabzon Platformu adına basın açıklamasını okuyan Hakan Dakoğlu, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Kürt Sorunu'nun müzakere yolu ile çözüleceğini belirtti.

Dakoğlu, “Demirtaş emekçilerin ve ezilenlerin hakları, halkların kardeşliği, cinsel kimlik ve inanç özgürlüğü, demokrasi temelinde insanlığın kurtuluşunun yolunu açan bir siyasal düzeni savunuyor. Sadece yeni bir Cumhurbaşkanı değil, yeni yaşamla, kardeşliğin eşitlik temelleri üzerinden yeniden kurulması ile ayrımcılık ortadan kalkacak. Yeni yaşamda, radikal demokrasi ile başta kürt sorunu ve tüm diğer farklı halk ve inanç gruplarının sorunları barış içinde ve müzakere yolu ile çözülecek. Demokratik manifestodan korkanlar Rize ve Samsun’da saldırılarını artırarak iktidarın ileri demokrasisinden üzerlerine düşeni aldılar. Bu saldırıları şiddetle kınadığımızı ve bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamayacaklarını bildirir, kamuoyundan Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’a destek olmalarını bekleriz” dedi.

dem1.20140804234522.jpg

HDP Genel Merkezi Parti meclis üyesi Hüseyin Taka, kavgalı bir dünyada yaşadıklarını savunarak, “Yurtta barış Dünya’da barış ilkesinin bu kadar yakıcı olduğu bir dönem daha görmedik. Yeni bir Türkiye yeni bir Dünya mümkündür diyerek yola çıktık. Bir farklı bir hayata bağlı olarak kendimizi ortaya koyduk” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum