1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor 4-1 yendi; maç 4-0 sayılacak!
Trabzonspor 4-1 yendi; maç 4-0 sayılacak!

Trabzonspor 4-1 yendi; maç 4-0 sayılacak!

Trabzonspor evinde ağırladığı Gaziantepspor'u 4-1 yendi ancak maç 4-0 sayılacak!

A+A-

Trabzonspor, Gaziantepspor'u 4-1 yenerek sahasında üst üste 6. galibiyetini aldı. Maça damga vuran ise konuk takımın 4 dakika boyunca 7 yabancıyla oynaması oldu.

Son maçında Antalyaspor'a yenilerek zirvenin 12 puan gerisinde kalan Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında kazanarak hem play off yarışında yoluna devam etmek, hem de PSV maçı öncesi moral bulmak hedefindeydi.

Konuk takım ise sıkıntılı süreçte zorlu bir deplasmandan alacağı 3 puanla tekrar çıkışa geçmek amacıyla sahadaydı. Bordo mavili ekibin  defans hattındaki ikilisi Giray ve Glowacki sakatlıkları nedeniyle kırmızı siyahlı takıma karşı forma giyemezken, Gaziantep'te Şenol Can cezası nedeniyle Trabzon deplasmanında takımını yalnız bıraktı.

ts1.20120210234833.jpg

Mücadeleye Trabzonspor, kanatlarda Olcan-Volkan ikilisi ile başlarken, hücumda Halil-Burak yer aldı.  Ev sahibin hücum ağırlıklı kadrosuna karşın konuk takım 5’li orta sahasıyla yer aldı.Geçen hafta orta sahada görev alan Binya ise defansta Emre’nin yerine stoperdeydi. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Ivan da bu kez formasına kavuştu.

Evindeki son 5 maçta rakiplerine şans tanımayan bordo mavili ekip yine hızlı bir giriş yapan ekipti. Antep savunmasına ters toplarla zor anlar yaşatan Trabzonspor, önce Olcan ile net bir fırsatı harcasa da 7. dakikada öne geçmeyi başardı. Olcan'ın kullandığı kornerde Popov ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve ev sahibini öne geçiren isim oldu. İlk yarının başrol oyuncusu olan Popov, 19. dakikada takımına bir de penaltı kazandırdı ancak topu dışarı atarak ilk 45 dakikanın kaderini çizen adam oldu.

25. dakikada ise devrenin en güzel hareketi Tolga'dan geldi. Cenk'in kafa vuruşu köşeye giderken inanılmaz bir kurtarışa imza atan başarılı kaleci konuk takımın beraberliği yakalamasını engelleyen isim oldu.

Orta sahayı hızlı geçerek pozisyonlar bulan Trabzonspor, bunları Burak'la kullanamadı. Özellikle 37. dakikada 3'e 1 pozisyonda pas vermek yerine kaleyi düşünen golcü futbolcu takımını rahatlatacak golü bulamadı ve devre arasına 1-0 girildi.

İkinci yarıda iki takım da birer pozisyonla başlarken, Popov yine oyunun kaderini çizmeye devam etti. 55. dakikada ev sahibinin kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Mustafa Yumlu’yu çeken Bulgar futbolcu penaltıya neden oldu. Topun başına geçen Burak 26. golüyle takımını rahatlatan isim oldu.

Bu arada 61 ve 65. Dakikalar arasında ilginç bir gelişme yaşandı. Sahada 6 yabancısı bulunan kırmzı siyahlılar, Cenk ile Sosa’yı değiştirince 4 dakika boyunca 7 yabancıyla oynadı ve ‘6 yabancı’ kuralını ihlal etti. 65’te Popov-Turgut değişikliğiyle normale döndü.

65. dakikada ev sahibi farkı 3’e çıkaran golü de buldu. Volkan’ın ortasında çok iyi yükselen Mustafa Yumlu, skoru 3-0’a getirdi. Başarılı defans oyuncusu, böylece üst üste 2. maçta da golü bulmuş oldu.

69. dakikada Antep tek golünü Sapara ile golü buldu. Sosa’nın güzel pasında Slovak yıldız topu ağlara gönderdi.

78’de defansın arkasına sarkan Burak, Karcemarkas’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Abitoğlu, 3. kez penaltı noktasını gösterdi ve Litvanyalı kaleciyi oyundan attı. Kırmızı siyahlılar 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanınca kaleye Sapara geçti. Topun başına geçen Burak kendisinin 2., takımının 4. golünü attı.

Trabzon maçı 4-1 kazanıp 45 puana yükseldi. Gaziantep ise bu kayıpla son haftalara biraz daha sıkıntılı girdi. 

TRABZONSPOR-GAZİANTEPSPOR
STAT: Avni Aker
HAKEM: M.Kamil Abitoğlu

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Celustka, Mustafa, Cech, Aykut, Colman, Volkan (Dk. 75 Alanzinho), Olcan, Halil (Dk. 70 Barış), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Elyasa, Dany, Binya, Ivan de Souza, Yasin, Bekir (Dk. 57 Muhammet), Sezer, Sapara,  Cenk (Dk. 61 Sosa), Popov(Dk. 65 Turgut),
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GOLLER: Dk. 7 Popov KK, Dk. 56-80 Burak P, Dk. 65 Mustafa;Dk. 70 Sapara
SARI KARTLAR: Dk. 20 Mustafa, Dk. 23 Binya, Dk. 58 Sezer, Dk. 78 Dany
KIRMIZI KART: Dk. 78 Karcemarskas

İLK YARIDAN DAKİKALAR
3. dakikada Halil'in ara pasında, soldan ceza alanına giren Olcan'ın şutunda, savunmada son anda araya giren Elyasa, ayak koyarak topu kornere gönderdi.

GOL. 6. dakikada Serkan'ın pasında, sağdan ceza alanına giren Burak'ın şutunda, kaleci Karcemarskas topu kornere çelmeyi başardı. Colman'ın soldan kullandığı korner atışında, altı pas içerisinde Burak'ın yanında topa müdahale etmek isteyen Popov, ayağıyla ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0

12. dakikada Burak'ın pasıyla ceza alanına giren Olcan'ın kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top yandan auta gitti.

PENALTI 19. dakikada sağdan ceza alanına giren Popov, Cech ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca karşılaşmanın hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Bordo-mavili futbolcuların yoğun bir şekilde penaltı kararına yaptığı itirazların ardından Popov, kullandığı penaltı atışında topu yandan auta gönderince konuk takım beraberlik fırsatını değerlendiremedi.

26. dakikada Sapara'nın sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Cenk'in kafa vuruşunda, Tolga kalenin sağ üst köşesine doğru gelen topu çıkarmayı başardı.

33. dakikada Trabzonspor yarı alanından atılan uzun pasta savunmanın arkasında topla buluşarak sağ çaprazdan ceza alanına giren Burak'ın kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda meşin yuvarlak açıyı daraltan Karcemarskas'a çarparak kornere çıktı.

42. dakikada savunmada Binya'dan sıyrılan Burak'ın kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
54. dakikada Burak'ın sağdan ortasında, uygun durumda bulunan Olcan topu kontrol edemeyince kaleci Karcemarskas, topu kontrol ederek tehlikeyi önledi.

GOL. 56. dakikada Volkan Şen'in sağdan kullandığı korner atışında topsuz bölgede Mustafa, Popov tarafından düşürülünce maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterdi. Burak, yerden sert bir vuruşla topu Karcemarskas'ın sağından filelere gönderdi: 2-0

61. dakikada Gaziantepspor'da Cenk'in yerine İsmael Sosa oyuna dahil edilince, konuk takım sahada bulunması gereken yabancı oyuncu kontenjanını aşarak 7 yabancıyla mücadele etmeye başladı. 4 dakika sonra Popov'un yerine Turgut Doğan oyuna girince Gaziantepspor tekrar 6 yabancıyla oyunda mücadele etti.

GOL. 65. dakikada Colman'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa, kaleci Karcemarskas'ın sağından topu filelere yolladı: 3-0

GOL. 69. dakikada Sezer'in soldan ortasında, savunmanın arkasında topla buluşarak sağdan ceza alanına giren Sapara, sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-1

PENALTI 79. dakikada Colman'ın ara pasında topla buluşarak ceza alanına giren Burak Yılmaz, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Karcemarskas tarafından düşürülünce maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi.

GOL. Bu pozisyonda 3 oyuncu değişikliğini de yapması nedeniyle kaleye Sapara geçti. Burak Yılmaz, kullandığı penaltı atışıyla topu filelere gönderdi: 4-1

Karşılaşma, bordo-mavili takımın 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız