1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor evinde mağlup oldu
Trabzonspor evinde mağlup oldu

Trabzonspor evinde mağlup oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor, 2. tur ilk maçında evinde PSV Eindhoven'a 2-1 mağlup oldu.

A+A-

Bu sezon Avni Aker'de oynadığı 3 Devler Ligi maçında kalesinde sadece 2 gol gören Karadeniz Fırtınası, PSV karşısında ilk 11 dakikada yediği gollerle 2-0 yenik duruma düştü. Olcan'ın kişisel becerisiyle attığı gol Trabzon'u umutlandırsa da, bu gol maçı kurtarmaya yetmedi.

Trabzonspor, Avni Aker'i dolduran taraftalarının önünde oynadığı Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına hızlı bir golle başlayacakken kalesinde şok bir golle geriye düştü.

2. dakikada Burak'ın sert şutunu kaleci Isaksson güçlükle kornere çeldi. Ancak henüz 6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Tim Matavz, ceza yayı üzerinden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golden sadece 5 dakika sonra bu kez Ola Toivonen, yerden düzgün bir vuruşla 11. dakikada farkı ikiye çıkardı. Erken gelen bu goller, Trabzonspor'da moralleri oldukça bozdu.

ts2.20120217011451.jpg

Bordo mavili takımı tekrar hareketlendiren isim ise Olcan Adın oldu. İlk kez Trabzonspor formasıyla Avrupa maçına çıkan yıldız oyuncu, 32. dakikada güzel bir golle farkı bire indirdi. İlk yarının kalan dakikalarında PSV'ye çok boş alan bırakan Trabzonspor, kalesinde tehlikeli anlar yaşasa da devre 2-1 sona erdi. Bu arada 44. dakikada PSV'de  Matavz'ın ağlara gönderdiği bir gol, elle oynama gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

ts1.20120217011542.jpg

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Karadeniz Fırtınası, oyunda dengeyi kurmayı bildi. Zaman zaman Serkan'ın sağdan geliştirdiği ataklar ve Burak'a uzun gönderilen toplarla etkili olmaya çalışan Trabzonspor, buna rağmen kaleye ulaşmakta zorlandı. PSV ise ilk yarıya oranla daha temkinli bir oyun sergiledi. Temposu düşen maçın ikinci yarısından gol sesi çıkmayınca PSV, Hollanda'daki rövanş öncesi önemli bir avantajı cebine koydu: 2-1.

ts3.20120217011619.jpg

Bu maçın rövanşı 23 Şubat'ta Philips Stadı'nda oynanacak. Bu turun galibi ise, 3. turda Stoke City-Valencia eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak.


TRABZONSPOR-PSV
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Felix Brych (ALMANYA)

TRABZONSPOR: Tolga, Cech, Mustafa Yumlu, Giray, Celutska, Serkan, Colman, Aykut, Olcan, Halil, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

PSV: Isaksson, Manolev, Filho, Derijck, Willems, Strootman, Hutchinson, Mertens, Toivonen, Matavz, Lens
TEKNİK DİREKTÖR: Fred Rutten
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız