1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor İnter'i elinden kaçırdı
Trabzonspor İnter'i elinden kaçırdı

Trabzonspor İnter'i elinden kaçırdı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İtalyan devi Inter ile evinde 1-1 berabere kaldı.

A+A-

Trabzonspor, İtalyan devi Inter'e Avni Aker Stadı'nı dar etti ancak bir türlü galibiyet golü bulamadı. Inter karşısında geriye düşen Karadeniz Fırtınası Halil'in enfes golüyle eşitliği yakaladı, istediği pozisyonları bulmasına rağen topu üç direk arasından sokamadı. 

Trabzonspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Inter ile 1-1 berabere kaldı. Şansını Fransa'da Lille ile oynayacağı maç bırakan Trabzonspor'un Adrian ile topu direkten döndü.

İlk olarak 14 Eylül 1983'te UEFA Kupası 1. Turu'nda yine aynı statta karşılaşan iki takım, çeyrek asırdan fazla bir sürenin ardından yeniden Trabzon'da karşılaştılar. Söz konusu maçı 1-0 kazanan bordo-mavililer, İtalyan takımını 28 yıl sonra yine yenmenin planlarıyla sahasında ağırladı. Ekibimizde maç önemli bir eksiği bulunmuyordu. Ancak konuk ekipte sakatlıkları bulunan Maicon, Sneijder forma giymezken, Forlan da statü gereği forma giymedi.

Tıklım tıklım dolu olan Avni Aker tribünleri'nde temsilcimiz coşkulu bir oyunla başladı ve orta alanda üstünlüğü yakaladı. Özellikle Alanzinho önderliğinde ataklar geliştiren bordo mavililer Inter kalesinde tehlikeler yarattı.

Konuk İtalyan devi 17. dakikada tecrübesiyle golü buldu. Alvarez, Milito ile girdiği verkaçta topu önünde buldu ve Arjantinli oyuncu düzgün bir vuruşla topu Tolga'nın yanında ağlara gönderdi.

Bu golden hemen sonra şoku atan Trabzonspor, Colman'ın enfes ara pasına Burak penaltı noktasu üzerinde son anda dokundu. Meşin yuvarlak ahlar vahlar arasında diğer dibinden auta gitti.

23. dakikada Halil Altıntop ile ayağa kalktık. Deneimli oyuncu yaklaşık 30 metreden sert vurdu, Samuel'e çarpan top kaleci Cesar'ın bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-1

Golün moraliyle rakip kaleye yüklenen ekibimiz, Alanzinho'nun son paslarda etkili olamamasıyla gollük pozisyonlara giremedi. Brezilyalı yıldızın bir vuruşunda ise kaleci Cesar başarılıydı. İlk 35 dakika itibariyle şutlardaki istatistik ise çarpıcıydı Trabzonspor 11 şut - Inter 3 şut İlk yarının kalan dakikalarında konuk Inter tempoyu düşürdü ve kalemizde daha çok görünmeye başladı. Konsantrasyonunu kaybetmeyen bordo mavililer kalesini iyi savundu. Derin bir nefes aldığımız ilk yarının son dakikalarında gol olmadı ve devre arasında 1-1'lik skorla gidildi.

İkinci yarıda ekibimiz iyi başladı ve tıpkı ilk yarıda olduğu gibi sağlı solluj ataklarla rakip kalede baskı kurdu. Ancak Inter yine tecrübesiyle tempoyu düşürdü. 61. dakikada ise yüreğimiz ağzımıza geldi. Cambiasso'nun aşırtma pasında Zarate kaleci ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli oyuncunun ilk vuruşunda kaleci ikinci vuruşunda çizgiden Glowacki çıkardı. Bu pozisyonun ardından Serkan sağdan ortaladı, Halil kafayla indirdi ancak Burak boş pozisyonda beklediğimiz vuruşu yapamadı. 64. dakikada Şenol Güneş, hücuma yönelik bir değişiklik yaptı ve orta sahadan Serkan'ı çıkarıp yerine Adrian'ı aldı.

76. dakikada ekibimiz bir kez daha gole çok yaklaştı. Maçın en iyilerinden Celtuska'nın ortasında Adrian kafayı vurdu, top direkten geri geldi. Böylece 6 puana yükselen Trabzonspor grupta ikinci sıraya yükseldi, zaten maç başlamadan liderliği garantileyen Inter ise 10 puana yükseldi.
(Ligtv.com.tr)

TRABZONSPOR-INTER:1-1

STAT: Avni Aker
HAKEM: Martin Atkinson (İngiltere)

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan(Dk. 64 Adrian), Zokora, Colman, Halil, Alanzinho(Dk. 85 Henrique), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

INTER: Cesar, Nagatomo, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Alvarez, Stankoviç, Cambiasso, Milito(Dk. 86 Pazzini), Zarate(Dk. 69 Coutinho)
TEKNİK DİREKTÖR: Claudio Ranieri

SARI KARTLAR: Dk. 11 Chivu, Dk. 42 Glowacki, Dk. 57 Serkan
GOLLER: Dk. 18 Alvarez, Dk. 23 Halil

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. dakikada Halil Altıntop'un pasında sağdan ceza alanına doğru hareketlenen Celustka'nın sert şutunda top, yandan auta gitti.

15. dakikada ceza alanının dışında Lucio'nun uzaklaştırmak istediği top, Burak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda kaleci Julio Cesar, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

GOL 18. dakikada Miloto ile paslaşarak ceza alanı sağ çaprazında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Alvarez, sol ayağıyla yerden bir vuruşla topu Tolga'nın sağından filelere gönderdi: 0-1

22. dakikada Colman'ın ara pasında ceza alanı içinde savunmanın arkasında topla buluşan Burak'ın yatarak vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı da geçerek kaleye doğru yönelen top, direğin dibinden auta çıktı.

GOL 23. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı dışındaki Halil Altıntop'un sert şutunda, savunmadaki Samuel'in sırtına da çarparak yön değiştiren top, üst direğin içine vurarak filelerle buluştu: 1-1

35. dakikada Colman'ın pasında ceza yayı içindeki Alanzinho'nun yerden vuruşunda kaleci Julio Cesar, yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Pozisyonun devamında Alanzinho'nun kullandığı korner atışından gelen topa ceza alanı içindeki Burak'ın kafa vuruşunda kaleci Cesar, bir kez daha gol izni vermedi.

36. dakikada Trabzonspor yarı alanından aldığı topu sol çaprazdan ceza alanına taşıyan Zarate'nin şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45+1. dakikada Zarate'nin soldan kullandığı serbest atışta, arka direkteki Milito topu kafayla Lucio'ya gönderdi. Bu futbolcunun şutunda Giray, topu kafayla kornere gönderdi.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız