1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor sonuçtan memnun
Trabzonspor sonuçtan memnun

Trabzonspor sonuçtan memnun

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor tur için şanslı olduğuna inanıyor.

A+A-

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Trabzonspor, sahasında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.
Tribünde kavga çıktı
Trabzonspor'un Aralık ayında yapılan Mali Genel Kurulu'nda tartışan Yönetim Kurulu üyesi Kahraman Altuntaş ile eski yöneticilerden Yusuf Ziya Yılmaz arasında Gaziantepspor ile oynanan kupa maçında protokol tribününde yine tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda Yusuf Ziya Yılmaz'ın yüzüne ve burnuna aldığı darbeler nedeniyle yaralandığı öğrenildi.
Sezon başında Sakaryaspor'a kiralık olarak verilen ancak bu futbolcuya ödeme yapılmadığı için tekrar eski kulübüne geri dönen Erdinç Yavuz'a, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) alınan izinle Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından Fortis Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasının ilk maçında ilk 11'de görev verildi.
Trabzon'da akşam saatlerinde bastıran kar yağışı nedeniyle Bordo-mavili taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 5 bin civarında taraftar izledi. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, yoğun kar yağışı nedeniyle sahanın çizgilerinin kapanmasından dolayı görevlileri çağırarak, kapanan çizgilerin açılmasını istedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, karşılaşmayı birlikte izledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor maçının aksine farklı bir kadro sahaya sürdü. Defansta Çağdaş'ın yerine Erdinç'i ilk 11'de sahaya süren Doğan, sağ kanatta ise Musa'nın yerine Ufukhan'a görev verdi. İleride ise Ersen Martin'i yedek soyunduran deneyimli teknik adam, İbrahim Yattara'yı ilk 11'de sahaya sürdü.
 
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Bülent Yıldırım xx, Alper Ulusoy xx, İsmail Şencan xx
TRABZONSPOR: Tolga xx, Ufukhan xx, Risp xx, Erdinç xx, Celaleddin xx, Hüseyin xx, Ayman xx, Mustafa x (Ersen Martin dk. 37 xx), Gökdeniz xx, Umut Bulut xx (Ferhat dk. 87 ?), Yattara x (Cem dk. 46 xx)
YEDEKLER: Jefferson, Çağdaş, Enis, Musampa
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
GAZİANTEPSPOR: Hasagiç xxx, Krita xx, Bekir xx, Mehmet xx, Kadjo Affanou x (Özgür dk. 45 xx), Kaba Diawara xx, Cristian Zurita x (De Nigris dk. 56 xx), Ekrem x (Erdal dk. 78 ?), Faruk x, Veysel x, Göksel x
YEDEKLER: Oğuz, Metin, Engin, Fatih
TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca
GOL: Gökdeniz (dk. 52)
SARI KARTLAR: Veysel, De Nigris, Bekir (Gaziantepspor)
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Ayman'ın pasında kalesini terk ederek Umut Bulut'tan önce topa müdahale eden Hasagiç, büyük bir tehlikeyi önledi.
14. dakikada topla ceza sahasına giren Mustafa Keçeli, müsait durumdaki Yattara'yı gördü. Kale önünde kaleci ile karşı karşıya kalan Yattara'nın vuruşunda top sol kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
15. dakikada Krita'nın ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Tolga'dan döndü. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
17. dakika Gökdeniz'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Umut Bulut, kafayla topu geriye aşırdı. Topla buluşan Musatafa Keçeli'nin vuruşunda kaleci Hasagiç, gole izin vermedi. Kaleci Hasagiç, dönen topa bir kez daha müdahale ederek büyük bir tehlikeyi önledi.
19. dakikada Yattara'nın ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Gökdeniz'in yerden vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
23. dakikada yoğun kar yağışı nedeni ile sahanın çizgileri kapandı. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım saha çizgilerinin belirlenmesi için görevlileri sahaya çağırdı.
45+2'de Umut Bulut'un ceza sahasına ortasında kale önünde topu kontrol eden İbrahim Yattara, müsait pozisyondan yararlanamadı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Cem'in pasında ceza sahasından Umut Bulut'un topun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Hasagiç'de kaldı.
52. dakikada Gaziantepspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Ersen Martin'in kale önünden vuruşunda top, kaleci Hasagiç'den döndü. Dönen topu Gökdeniz, düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
56. dakikada Hüseyin'in ceza sahası içine gönderdiği topa Cem'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
64. dakikada Gökdeniz'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Cem'in şık kafa vuruşunu kaleci Hasagiç, aynı güzelikte kurtardı.
84. dakikada karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, yoğun kar yağışı nedeniyle ikinci yarıda 3. kez sahanın çizgilerini çizdirdi.
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, maçta elde edilen galibiyetten fazla, futbolcuların kazanma azminden ve mücadelelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. İki takımın futbolcularının da iyi niyetli mücadele ettiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Maç boyunca çok sayıda gol pozisyonuna girdik. Onları değerlendirebilseydik maçı daha farklı bir skorla kazanabilirdik" dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta turu garantileyecek bir skorla sahadan ayrılmak istediklerini, ancak turu garantileyecek bir sonuçla sahadan ayrılamadıklarını dile getirdi. Çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini belirten Doğan, zeminin kötü olması sebebiyle gol vuruşlarında etkili olamadıklarını söyledi. Alınan 1-0'lık galibiyetin iyi bir sonuç olduğunu kaydeden Doğan, "Bu sahada futbol oynamak çok zordu. İki takımın futbolcularını da kutluyorum. İkinci yarıdaki baskılı futbolumuzun karşılığında bir gol bulduk. Ancak turu garantileyecek skoru elde edemedik. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik, devreyi 3-0 önde kapatabilirdik. Maalesef böyle oldu. Futbolcularımın kazanma azminden son derece memnunum" diye konuştu.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise, maçın zor şartlar altında oynandığını ifade ederek, iki takımın futbolcularının iyi bir fizik antrenmanı yaptığını kaydetti. Arıca, Trabzonspor'un kazanmak için daha istekli bir futbol sergilediğini ve maçı da kazandığını söyledi.
Gaziantepspor'un tecrübeli golcüsü Veysel, hava şartlarına rağmen iki takımın da iyi mücadele ettiğini, kazanmak istedikleri bir maçtan mağlup ayrıldıklarını belirterek, ikinci maçta turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Gaziantepsporlu bir diğer futbolcu Göksel ise, Trabzonspor'un daha istekli bir futbol sergiyelerek maçı kazandığını dile getirerek, artık ikinci maça bakacaklarını ifade etti.
Öte yandan, Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, karşılaşmanın devre arasında Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Altuntaş ile Trabzonspor Kulübü eski Genel Sekreteri Yusuf Ziya Yılmaz arasında şeref tribününde yaşanan kavgayı tasvip etmediklerini belirterek, "Üzücü bir olay. Ama bunu fazla büyütmemek lazım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız