1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor'un maçı tatil edildi
Trabzonspor'un maçı tatil edildi

Trabzonspor'un maçı tatil edildi

1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle son saniyeleri oynanan müsabakada taraftarların sahaya girmesi nedeniyle maç tatil edildi.

A+A-

Türkcell Süper Ligi'nde sezonun ilk haftasında Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşma ev sahibi Bordo-mavili ekibin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken, uzatma dakikalarında çıkan olayların ardından hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edildi.



STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Bülent Demirlek xx, Serkan Ok xx, Alper Ulusoy xx
TRABZONSPOR: Tolga xx, Tayfun xx, Erdinç xx, Jabi xx, Celalettin xx, Hüseyin xx, Serkan Balcı x (Ayman dk. 74 xx), Ceyhun xx, Gökdeniz xx, Umut x (Ömer Rıza dk. 71 x), Yattara x (Ersen Martin dk. 61 xxx)
YEDEKLER: Ahmet Şahin, Hasan Üçüncü, Yusuf, Tolga Seyhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan
SİVASSPOR: Petkoviç xx, Musa xx, Hayrettin xx, İlhan x (Balili dk. 60 x), Sedat xx, Murat xx, Gurbanov xx (Abdurrahman dk. 79 x), Muhammet xx, Yasir xx, Mehmet Yıldız xx, Diallo xx
YEDEKLER: Akın, Sezer, Aytaç, Cvetkov, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun
GOL: Ersen Martin (dk. 85)
SARI KARTLAR: Hüseyin, Ceyhun, Yattara, Celalettin, Ayman (Trabzonspor), Muhammet, Gurbanov, Yasir, Sedat, Musa (Sivasspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
15. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza yayı üzerinde topla buluşan Gökdeniz'in zor pozisyondaki vuruşunda top kaleci Petkoviç'te kaldı.
20. dakikada Murat'ın uzaktan sert şutu az farkla auta çıktı.
27. dakikada Ceyhun'un yerden pasında kaleci Petkoviç Umut'tan önce topa müdahale ederek mutlak golü önledi.
30. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu Yattara kullandı. Defans oyuncularından dönen topa tekrar vurmak isteyen yıldız futbolcu topu boş kale yerine auta gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Ceyhun'un kullandığı kornerde iyi yükselen Erdinç'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

53. dakikada Ceyhun'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Serkan Balcı'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı.
57. dakikada Musa'nın ceza sahasına ortasına iyi yükselen Gurbanov'un kafa vuruşunu kale çizgisi üzerinde Tayfun uzaklaştırdı.

64. dakikada Balili'nin ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
73. dakikada Ömer Rıza'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında Ersen Martin'in kafayla indirdiği topa Gökdeniz'in volesinde meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

74. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Ceyhun'un ceza sahasına ortasında Ersen Martin'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
81. dakikada Mehmet Yıldız'ın ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Musa'nın sert şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
85. dakikada Ayman'ın ceza sahasına gönderdiği topu kontrol eden Ersen Martin'in dönerek vuruşu ağlarla buluştu. 1-0
88. dakikada Yasir'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Tolga, iki hamlede topu kontrol etti.
90. dakikada Musa'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mehmet Yıldız'ın vuruşunda defanstan seken top üst direkten oyun alanına döndü. Ceza sahasında boşta kalan topu Ayman, kafayla kalecisi Tolga'ya verdi.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında, Sivasspor'un kazandığı bir serbest vuruş sonrası ceza sahasında iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada sahaya giren Bordo-mavili bir taraftar, Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız'a tokat attı. Bunun üzerine saha bir anda karışırken, birçok taraftar da tribünlerden atlayarak sahaya girdi.

Polis, olayları önlemekte yetersiz kalırken, taraftarlar güçlükle saha dışına çıkarılabildi. Karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek, olaylar üzerine yardımcılarını da yanına alarak soyunma odasına gitti.

Trabzon Valisi Nuri Okutan da, sahaya girerek öfkeli taraftarları sakinleştirmeye çalıştı ve stat dışında görevli polislerin de stat içinde görevlendirilmesi talimatını verdi.
Maçın uzatma dakikalarında çıkan olaylar hakkında konuşan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, olaylara neden olan Bordo-mavili taraftarlara tepki gösterdi.

Karşılaşmanın güzel bir havada başladığını belirten Başkan Odyakmaz, "İlk başta Trabzonspor taraftarları bizi alkışladı. Karşılıklı ataklar vardı. Golü yedik. Golü yedikten sonra da pozisyonlar bulduk, maçı berabere de bitirebilirdik. Sanki Arap-İsrail savaşı oluyormuş gibi bir kişi sahaya girdi, olaylara neden oldu. Sahada darp edilen oyuncularımız var. Kanunlar, kurallar neyse o uygulanır" dedi.
Bu arada olaylara neden olan Bordo-mavili taraftarlardan 4'ünün gözaltına alındığı öğrenildi.
Kale arkası tribünden sahaya atlayarak Sivassporlu oyunculara saldıran taraftarlar gözaltına alınarak stat dışına çıkartıldı. Sahaya atladıkları ve olaylara neden oldukları gerekçesiyle 4 taraftarın gözaltına alındı.
Karşılaşmayı izleyen yaklaşık 20 kişilik Sivasspor taraftarı ise güvenlikleri nedeniyle stat içinde bir süre bekletildikten sonra dışarı alınabildi.
NE DEDİLER?
Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan ve Bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle devam ederken uzatma dakikalarında çıkan olaylar sonrası tatil edilen karşılaşmanın ardından Trabzonspor cephesinde maçın hakemi Bülent Demirlek ile Sivas'ın İsrailli futbolcusu Balili'ye büyük tepki vardı.
Karşılaşma sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, lige iyi başlamak ve bu maçtan 3 puan alarak gelecek haftalara moralli girmek istediklerini belirterek, "2. yarıda rakip bizden daha iyiyken golü bulduk. Maçın bitimine 45 saniye kala gelişen bir pozisyon maçı bu hale getirdi. Çok üzgünüm. Balili, geçen seneden beri her maçta bu tip tahriklerde bulunuyordu. Bir insan kalkıp da bunu gündeme getirmedi. Ben bir sohbet sırasında 'Bu Balili bir gün birşeyler
yapacak' dedim. Balili yaptı, ama benim oyuncularım da günahsız değiller. Tahriklere kapılmamaları gerekiyordu. Seyircilerin de yaptıkları çok yanlıştı. Çünkü Trabzonspor galipken sahaya atlamak çok doğru bir şey değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Hiçbir spor adamının da bunu onaylaması mümkün değil. Diyelim ki Ayman çok sert girdi. Hakem, sarı kartını gösterdi. Ama ilk yarıda Ayman'ın girdiği pozisyonlar gibi 7-8 tanesini Sivassporlu futbolcular girdi. Ama hakem orada idare etti. Lige
başlarken hakemlerle ilgili konuşmak istemiyordum, ama bu maçı bu şekle, bu atmosfere getiren hakemdir. Bunun aksini kimse söyleyemez. Maçı resmen katletti" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, yeni sezona biraz hareketli, istenmeyen olaylarla başladıklarını ifade ederek, "Ama sonucunda futbol adına, Sivasspor adına sahada futbolun güzellikleri yansıtan oyunun mücadelesini veren, fakat hiçbir şekilde herhangi bir pislik yapmayan bir takım vardı. Futbolu iyi oynayan, ama girdiği pozisyonlarla golü maalesef bulamayan bir takım vardı. 1-0 da mağlup olarak girdiğimiz 88. dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaydan dolayı da seyircilerin
bazılarının sahaya girmesi nedeniyle karşılaşma tatil edildi. Üzüntülüyüz, futbol adına pek fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Herkesten rica ediyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin insanlarıyız. İnsanları birleştiren spordur, kardeşliktir, sevgidir. Futbol oynuyoruz, savaş yapmıyoruz. Biz kimseyle düşmanca dövüşmüyoruz. Hepimiz kardeşiz. Trabzonspor taraftarı takımından çok başarılar istiyor, ama bunların bu baskısı onların şampiyonluk yolunda çok etki ediyor. Taraftarın bir an önce takımına
gerçek anlamda sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Sivasspor Başkanı Mecnin Odyakmaz da, maçın sonunda istenmeyen olaylar çıktığını kaydederek, "Bu maçın böyle olmasını istemezdik. İstemediğimiz olaylar oldu. Futbolu konuşmak isterdik, ama futbolu konuşma şansımız ortadan kalktı. Birkaç kendini bilmez diyeceğim, ama sayıları fazla. Onların yaptıkları Trabzonspor camiası ile bizim aramızı bozmaya yetmez. Biz iki dost takımız. Olan oldu, artık yapacak bir şey yok. Futbol Federasyonu'nun lehimize bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.
Sivasspor'un yıldız futbolcusu Mehmet Yıldız da, bu olayların Trabzonspor camiasına mal edilemeyeceğini belirterek, "Ama 1-0 takımları galipken gelip bize saldırmaları hiç hoş değil. Artık yapacak bir şey yok. Federasyonun kararını bekleyeceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçlara bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Karşılaşma sonrasında aynı anda stattan ayrılan ve sahada çıkan olaylarda gerginliğe neden olan Trabzonspor'un Mısırlı futbolcusu Ayman ile Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Balili'yi basın mensupları biraraya getirmeye çalıştılar, ancak bunda başarılı olamadılar.
Hakem Bülent Demirlek ise stattan maçın bitiminin ardından yaklaşık 2 saat sonra ayrılırken, protokol çıkışı yerine Trabzonspor'un stat çıkış kapısından çıkartıldı. Polis midibüsüne bindirilerek havalimanına götürülen ve açıklama yapmayan Demirlek'i çok sayıda polis korudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız