1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TS geri düştü, öne geçti; 1 puana razı oldu!
TS geri düştü, öne geçti; 1 puana razı oldu!

TS geri düştü, öne geçti; 1 puana razı oldu!

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Trabzonspor, Sivasspor'la 2-2 berabere kaldı.

A+A-

Devler Ligi'nde çarşamba günü Lille ile hayati bir maça çıkacak olan Trabzonspor, kritik sınav öncesi Sivas'tan tatsız ayrıldı. İlk yarıda geriye düşen Karadeniz Fırtınası, ikinci yarıdaki gollerle maçı çevirse de Erman'ın aşırtmasından kaçamayınca 1 puana razı oldu; maç 2-2 sona erdi... 

Sivas'ta oldukça soğuk bir havada oynanan mücadelede bordo mavili takım zor anlar yaşadı. Öte yandan Eneramo ve Rasmussen gibi iki kilit hücum oyuncusundan yararlanamayan Sivasspor, buna rağmen ilk yarıda golü buldu. Karadeniz Fırtınası, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı çevirmeyi başarsa da, Erman'ın şık aşırtması sonucu belirledi: 2-2.

Maçtaki ilk gol pozisyonunu 11. dakikada yakalayan Trabzonspor'da Burak'ın yerden vuruşunda top az farkla dışarı gitti. Ev sahibi Sivasspor da bu pozisyondan 2 dakika sonra gole çok yaklaşsa da Murat'ın penaltı noktası yakınlarından vuruşunda, top direğin üstünden dışarı çıktı.

Dakikalar 23'ü gösterirken, Pedriel ceza sahasında buluştuğu top bekletmeden kaleye gönderdi. Hem savunmaya, hem de kaleci Tolga'nın ayaklarına çarpan top, Sivasspor adına şanslı bir şekilde ağlara gitti.

İlk yarıda istediği oyunu ortaya koymayan Karadeniz Fırtınası, devreye de 1-0 geride girdi.

İkinci devreye çok hızlı giren Trabzonspor, aradığı golü 48'de Henrique'nin ayağından bulurken skor tabelası 1-1'i gösteriyordu. İlerleyen dakikalarda tempo giderek artarken iki takım da önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak beklenen gol, kaleci hatası sonucu geldi. 69. dakikada Sivasspor kalecisi Borjan'ın elinden kaçırdığı top sonrası bu hatayı affetmeyen Volkan, Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi.

Ancak pes etmeyen Sivasspor, 75'te güzel bir golle yeniden eşitliği yakaladı. Ceza sahasına hızla giren Erman, iki savunmacıya rağmen kaleci Tolga'nın üzerinden gönderdiği şık aşırtma vuruşla skoru 2-2'ye getirdi.

Şenol Güneş, 80'de Halil'i de oyuna sokarak tüm kozlarını sahaya sürse de maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2'lik skorla sona erdi.

Öte yandan Trabzonspor, böylece son 6 maçtaki 4. beraberliğini aldı.

Bu sonuçla Trabzonspor 21 puana yükselirken, Sivasspor puanını 16'ya çıkardı.

SİVASSPOR-TRABZONSPOR
STAT: Sivas 4 Eylül
HAKEM: Süleyman Abay

SİVASSPOR: Borjan, Uğur, Murat Akça, Faty, Hayrettin, Pedriel, Kadir, Erman, Navratil, Grosicki, Cerny (Dk. 77 Mehmet Nas)
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cech, Henrique, Sapara (Dk. 59 Alanzinho), Adrian, Zokora, Volkan (Dk. 77 Aykut), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARI KARTLAR: Uğur, Hayrettin (Sivasspor) , Burak, Henrique (Trabzonspor)

GOLLER: Dk. 23 Pedriel, Dk. 48 Henrique, Dk. 69 Volkan, Dk. 75 Erman

İLK YARIDAN DAKİKALAR
12. dakikada gelişen Trabzonspor atağında, Sapara'nın pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz, rakibi Murat Akça'dan sıyrıldıktan sonra bir anda kaleyi karşısında gördü. Burak'ın yerden vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

14. dakikada Erman'ın savunmanın arkasına gönderdiği topa, Trabzonsporlu savunma oyuncuları ''ofsayt'' düşüncesiyle duraklayınca, Murat Akça meşin yuvarlağı önünde buldu. Müsait pozisyondaki Murat'ın penaltı noktası yakınlarından vuruşunda, top direğin üstünden dışarı çıktı.

18. dakikada Volkan Şen'in ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Borjan topu yatarak kontrol etti.

GOL: 23. dakikada Sivasspor'un golü geldi. Sol kanattan gelişen Sivasspor atağında, Grosicki'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Pedriel'in vuruşunda, savunmaya da çarpan ve kalecinin şaşırmasına neden olan top, Tolga'nın ayağına da çarparak ağlarla buluştu: 1-0

28. dakikada Grosicki'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu önünde bulan Cerny'nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

43. dakikada Erman'ın kullandığı serbest atışta, Kadir'in ceza alanı çizgisi yakınlarından yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Tolga köşeye giden topu kontrol etti.

Maçın ilk yarısı, 1-0 Sivasspor'un üstünlüğüyle sona erdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız