1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TULUM SESİNİ DUYAN BU ÇAY OCAĞINA KOŞUYOR
TULUM SESİNİ DUYAN BU ÇAY OCAĞINA KOŞUYOR

TULUM SESİNİ DUYAN BU ÇAY OCAĞINA KOŞUYOR

MÜŞTERİLERİNE TULUM EŞLİĞİNDE ÇAY İKRAM EDİYOR, TULUM SESİNİ DUYAN BU ÇAY OCAĞINA KOŞUYOR

A+A-

Rizeli olan ve Samsun’da çay ocağı işleten 69 yaşındaki Hasan Özbek, müşterilerine tulum eşliğinde çay ikram ediyor. 

tulumcu2.jpg

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Şenyuva köyünde dünyaya gelen Hasan Özbek, 50 yıl önce çalışmak üzere Samsun’a geldi. Karayolları’ndan 15 sene önce emekli olan Hasan Özbek, 13 sene önce Samsun’un İlkadım ilçesi Hançerli Mahallesi Firuzağa Sokak üzerinde bir çay ocağı açtı. Özbek, belli bir süre sonra çay ocağının önünde tulum çalmaya başladı. Çocukluk tutkusu tulumu, dükkanında çalmaya devam eden Hasan Özbek’e çevredeki vatandaşlar ve müşteriler büyük ilgi gösterdi. Bunun üzerine Özbek, müşteriler isteği zaman müsait olduğu zamanlarda tulum çalmaya devam etti. Özbek tulum çalmaya başladığında ise çevreden geçenler durup dinlerken, evlerinde bulunan vatandaşlar da pencerelerine çıkarak Özbek’in tulum ziyafetine ortak oluyor. Son aylarda yaşanan terör olaylarından sonra tulum çalmadığını belirten Hasan Özbek, olayların duraksamasından sonra ise tulum çalmaya tekrar başladığını söyledi.

tulumcu1.jpg

“YOLDAN GEÇENLER DURUP TULUM DİNLİYOR”
Yoldan geçen vatandaşların durup tulum dinlediğini belirten 69 yaşındaki Hasan Özbek, tulum çalmaya 9-10 yaşında başladığını ve çocukluk hevesi olduğunu belirterek, “Tulumu hala daha bırakamıyorum. Bazen arkadaşlarla burada toplanıp eğleniyoruz. Her gün olmasa da 2-3 günde bir ve cumartesi günleri kesinlikle tulum çalıyoruz. Bu eski alışkanlığım. Unutamıyorum. Müşteriler, illaki tulum çal bir dinleyelim diye ısrarda bulunuyorlar. Ben de istekte bulunan arkadaşları kırmıyorum. Zamana göre mümkün mertebe arkadaşları eğlendiriyoruz. Tulum sesini duyan vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Yoldan geçen vatandaşlar bile durup tulum sesini dinliyor. Komşular karşı evlerden çıkıp dinliyorlar. Tulum sesinden çevrede şikayetçi olanlar yok. Hatta niye ara sıra çalmıyorsun? Diyenler var” dedi.

tulumcu3.jpg

“TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE 2 AY ÇALMADIM”
Son aylarda artan terör olayları nedeniyle tulum çalmaya ara verdiğini belirten Özbek, “2 ay belki de daha fazla bir süre tulum çalmadım. Her gün olaylar oldu. Genç vatandaşlar, askerler... Bunu böyle görünce, asker öldükten sonra insanda moral kalmıyor. Arkadaşlar soruyorlar ‘niye çalmıyorsun’ diye. Onlara şu anda ben çalamam diyordum. Her gün 1-2-3 kişi genç, teröristler tarafından vuruluyor. Tulum da bir zevk işi. Zevkli olacaksın, içinden gelecek ki çalacaksın. Moral olmadığı için 2 ay kadar çalmadım. Bu günlerde ortalık biraz düzeldi tekrar çalmaya başladım. Ortam inşallah daha da düzelmeye doğru gidecek” diye konuştu.

tulumcu4.jpg

“VATANDAŞLAR TULUM SESİNİ DİNLEMEK İÇİN BURAYI TERCİH EDİYOR”
Çay içerken ve kahvaltı yaparken tulum dinlemenin çok zevkli olduğunu belirten vatandaşlar ise tulum dinlemek için her gün bu çay ocağına geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Hasan amcanın yaptığı müzik ortada. Bizim tarzımıza da uygun. Kendisini dinlemek için, çay muhabbeti yapmak ve de müziğini dinlemek için buraya geliyoruz. Burası uzun zamandır bildiğimiz bir yer. Ruhumuzu dinlendiriyoruz. Ondan burayı tercih ediyoruz. Arkadaşlarla zaman zaman buraya geliyoruz. Kahvaltıları sürekli burada yapıyoruz. Tulum eşliğinde her sabah eğlenceli güzel bir kahvaltı yapıyoruz.”
Vatandaşlar, Hasan Özbek’in 13 yıl önce açtığı bu çay ocağına, tulum dinlemek için her gün uğramadan edemiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız