1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. TÜRK NAKLİYECİLER SARP SINIR KAPISI'NI ARAÇ ULAŞIMINA KAPATTI
TÜRK NAKLİYECİLER SARP SINIR KAPISI'NI ARAÇ ULAŞIMINA KAPATTI

TÜRK NAKLİYECİLER SARP SINIR KAPISI'NI ARAÇ ULAŞIMINA KAPATTI

GÜRCİSTAN HÜKÜMETİ'NİN TÜRK NAKLİYECİLERE KARŞI HAKSIZ UYGULAMALARINI PROTESTO EDEN TÜRK NAKLİYECİLER, SARP SINIR KAPISI'NI HER İKİ TARAFTAN ARAÇ ULAŞIMINA KAPATTILAR

A+A-

Türk nakliyeciler, Gürcistan’ın Türk nakliyecilere yönelik haksız uygulamalarını protesto etmek için Sarp Sınır Kapısı’nı karşılıklı olarak araç ulaşımına kapattılar. 

sarp-001.jpg

Gürcistan Hükümeti'nin son birkaç aydır Türk nakliyecilere yönelik ortaya koyduğu haksız uygulamalar Türk nakliyecileri çileden çıkarttı. Son birkaç aydır aylarda gümrüklerde bekletilen, ticari ürünlerine zarar verilen ve ağır cezalar kesilen nakliyeciler bugün Hopa Ticaret Odası ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) öncülüğünde Sarp Sınır Kapısı’nda toplanarak bir eylem gerçekleştirdi. Nakliyeciler TIR'ları ile Sarp Sınır Kapısı’nın Türkiye ve Gürcistan tarafını araç ulaşımına kapattı. Araçlar geçiş güzergahlarına çekilerek kilitlendi. Eylem sırasında kapının her iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu.
Protesto eylemi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, Gürcistan Hükümeti'nin haksız uygulamaları sonucu Türk nakliyecilerin ve Türkiye’ye ait ürünlerin bölge pazarında rekabet gücünün daraltılmak istendiğine dikkat çekti. Akyürek “Son birkaç aydır Gürcistan tarafında yaşanan sorunlar bizi bu eylemi yapmaya itti. Sorunlarımızı ilgili makamlara iletmemize rağmen bu güne kadar bir çözüm bulamadık. Bu eylemimiz çok haklı ve çok doğru bir eylemdir. Bu sorunlar Hopa ölçüsünde değil tüm Türk nakliyecilerini ve ihracatçılarını ilgilendiren sorunlardır. Gürcistan’da TIR'larımız aylarca gümrüklerde bekletilmektedir. Ticari ürünlerimiz boşaltılmakta, toplanmakta, tahrip edilerek aynı paketlerde yeniden araçlara istiflenmektedir. Paketler bozulduğu için veya zaman kaybından ürünler bozulduğu için alıcılar naklettiğimiz ürünleri teslim almamaktadır. Nakliyecilerimiz bu haksız uygulamalar yüzünden büyük bir zararın eşiğine geldi. Bunun yanında yüklü miktarda cezalar da yazılmaktadır. En kötü ise Türkiye’den geçiş yapan Gürcistan plakalı araçlara aynı uygulamaları yapmamalarıdır. Kendi araçlarına hiçbir sorun çıkartmamaktadırlar” dedi.
Akyürek, Gürcistan’daki uygulamanın Türk nakliyecilerinin ve ihracatçılarının rekabet gücünü azalttığını belirterek, “Burada iki amaç vardır. Birisi bizim nakliyecilerimizin önünü kapatmak, rekabeti ortadan kaldırmak, kendilerine daha çok fırsat sağlamak. İkinci amaçları ise bizim ihraç ürünlerimizi diğer ihraç ürünlerine karşı daha zor, ulaşılması güç, teslimi güç olmayan ürünler haline dönüştürmektir” diye konuştu.
Nakliyeciler tarafından Sarp Sınır Kapısı’nda başlatılan eylem devam ediyor. Eylem kapsamında binek araçların geçişine müsaade edilirken, ticari yük taşıyan TIR'ların her iki tarafa da geçişlerine izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum