1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. TÜRKÇE DERS KİTABI TOPLATILSIN İSTEĞİ
TÜRKÇE DERS KİTABI TOPLATILSIN İSTEĞİ

TÜRKÇE DERS KİTABI TOPLATILSIN İSTEĞİ

İçersinde, insanımızın inancına, tarihine ve değerlerine aykırı birçok ifadeler bulunan 8. sınıf Türkçe ders kitabı okullardan acilen toplatılsın!

A+A-

Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Recep Yağcı, bir basın bildirisi yayınlayarak “İçersinde, insanımızın inancına, tarihine ve değerlerine aykırı birçok ifadeler bulunan sekizinci sınıf Türkçe ders kitabı okullardan acilen toplatılsın dedi.

Yağcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "8. sınıf Türkçe ders kitabının 10. sayfasında “Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık” başlıklı okuma parçasında bazı ifadeler bulunmaktadır. Bu parçada çocuklarımıza Yunan tanrılarından bahsediliyor. Epimetheus ile karısı Pandora’nın hikâyesi anlatılıyor ve şu ifadelere yer veriliyor; “Günlerden bir gün Pandorayla Epimetheus yine sevinç içerisinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gördüler. Hermes tanrıların, özellikle de Tanrılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi….” diye devam etmektedir. Parça sonunda öğrencilerden şu soruları cevaplamaları da isteniyor: “Tanrılar Tanrısı Zeus’un yerinde olsaydınız Pandora’yı sandığı açtığı için cezalandırır mıydınız? “Nasıl bir ceza verirdiniz?” “Hermes’in yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus’a karşı tepkiniz ne olurdu?” Biz de şu soruları soruyoruz: Hangi veli çocuğuna bu safsataların öğretilmesini isteyebilir? Ders Kitabı hazırlama komisyonu bu safsataları hangi gerekçelerle kitaba almıştır? Bu safsatalar ile çocuklara kazandırılmak istenen bilgi beceri ve davranışlar nelerdir? Milli Eğitim bakanının bu safsatalardan haberi var mıdır? Türkçe ders kitabına milli kültür ve medeniyetimizin ürünü edebi metinler koymak çok mu zordur? Tamama yakını Müslüman olan ülkemizde öğrencilerimize Yunan safsatalarındaki sapık Tanrılar yerine Ezeli ve ebedi olan Yüce Allah’ın ve alemlere rahmet Hz. Muhammed’in (sav) tanıtılması gerekmez mi?"

topl1.20121111012147.jpg


“BU BİR İHANETTİR! DEĞİLSE BÜYÜK BİR GAFLETTİR”

Öğ-DerŞube Başkanı Yağcı; “Çok iyi bilinmektedir ki ders kitapları bir komisyon tarafından aylarca titizlikle çalışarak ve içeriği incelenerek hazırlanmaktadır. Bazen bir kelimeyi bile kitaba alıp almama konusunda tartışmalar yapan ve zor karar veren bu komisyonun Yunan safsatalarını bir çırpıda Türkçe kitabına koymaları ya büyük bir ihanettir, değilse büyük bir gaflettir. Türkçe gibi en önemli ders kitabının sayfalarıarasına serpiştirilerek çocuklarımıza sunulan sapkın Yunan mitolojik safsatalarınedeniyle ilköğretim 8. Sınıf Türkçe ders kitabı ve çalışma kitabı acilen okullardan toplatılsın” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum