1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Türkiye Burak'la Mesut oldu!
Türkiye Burak'la Mesut oldu!

Türkiye Burak'la Mesut oldu!

Azerbaycan'ı konuk eden Türkiye, Burak Yılmaz'ın kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı ve Play-off'lara kaldı

A+A-

Türkiye, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde kendi evinde Azerbaycan'ı 1-0 mağlup etti. Almanya'da kendi sahasında Belçika'yı 3-1 yenince bu sonuçla Türkiye, grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynamaya hakkazandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan ile yaptıkları 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında ilk 11'de, Almanya maçına göre 5 değişiklik yaptı.

Hiddink, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılan Volkan Demirel'in yerine kalede Sinan Bolat'ı görevlendirdi.

İLK 11'DE DEĞİŞİKLİK

Almanya maçında A millilerin savunmasında görev alan Gökhan Gönül, Azerbaycan maçında yedekler arasında yer alırken, savunmanın ortasında Servet Çetin'in yerine de Gökhan Zan ilk 11'i girdi. Kazım Kazım'ı orta alanın sağında görevlendiren Hiddink, Almanya karşısında ilk 11'de forma giyen Mehmet Aurelio ve Selçuk İnan'ı bu kez 11'e almazken, bu iki futbolcunun yerine Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu kadroda yer buldu.

A Milli Takım'ın Azerbaycan maçında yedeklerini kaleci Hakan Arıkan'ın yanı sıra Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Umut Bulut, Mehmet Ekici, Gökhan Töre ve Ömer Toprak oluşturdu.Volkan Demirel'in yerine kadroya çağrılan Mert Günok'un yanı sıra Serkan Balcı, Giray Kaçar, İsmail Köybaşı, Yekta Kurtuluş, Mevlüt Erdinç ve Tunay Torun da 18'in dışında kaldılar.

SİNAN BOLAT İLK KEZ MİLLİ FORMADA

Azerbaycan karşısında A Milli Futbol Takımı'nın kalesini koruyan Sinan Bolat, ilk kez resmi bir maçta milli formayı giydi.

Daha önce 10 Ağustos 2011'de yine Türk Telekom Arena'da Estonya ile yapılan özel maçta ilk kez A milli formayı giyen Sinan, Volkan Demirel'in yokluğunda Azerbaycan karşısında ise ilk kez resmi bir maçta kaleyi korudu.Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan ve konuyla ilgili FIFA'dan onayı gelen gurbetçi futbolcu Ömer Toprak, Azerbaycan karşısında 18 kişilik maç kadrosunda yedekler arasında bulundu.

MAÇA OLAN İLGİ AZDI

Almanya maçında dolan Türk Telekom Arena'nın tribünleri, Azerbaycan mücadelesinde dolmadı.

Millilerin Almanya ile yaptığı maçta tribünleri tamamen dolduran futbolseverler, Azerbaycan maçına aynı ilgiyi göstermezken, 50 bin kişilik statta 30 bine yakın seyirci yer aldı.

TRİBÜNLERDE DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ

Karşılaşmayı Türk ve Azeri taraftarların tribünlerde birlikte izledikleri görüldü.

Türk Telekom Arena'da misafir seyirci tribünü boş kalırken, Azeri taraftarlar Türk taraftarların bulundukları tribünlerde yer aldılar. Tribünlerde Türk bayraklarının yanı sıra çok sayıda Azerbaycan bayrağı da yer aldı.İki ülke taraftarları, milli maç coşkusunu aynı tribün sıralarında yer alarak birlikte yaşadı.

KADIN VE ÇOCUKLARA MAÇ ÜCRETSİZ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Almanya milli maçından sonra Azerbaycan maçı için de statta yer ayırdığı kadın ve 16 yaş altı çocuklar karşılaşmayı ücretsiz izledi.

Azerbaycan karşılaşması için kadın ve 16 yaş altı çocuklara doğu tribününden toplam 3 bin 270 bilet ayrıldı. Kadın ve 16 yaş altı çocuklar biletlerini Biletix gişesinden alarak stada girdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız