1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği başlıyor
Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği başlıyor

Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği başlıyor

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü’nün bu yıl 17.sini gerçekleştirecekleri Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

KDRK Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Erdoğan Muradoğlu yaptığı açıklamada: “Gerçekleştireceğimiz Rize 17. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği ilimize gelecek dağcıların turizm çeşitliliğine dağcılık sporunu da katarak ilimizin ve ülkemizin tanıtımına ulusal ve uluslararası boyutta katkı sağlayacaktır. Bu faaliyet ile Doğu Karadeniz sıra dağlarının en yüksek zirvesi, Türkiye’nin dördüncü en yüksek doruğu olan Kaçkar Zirve (3937 m.) tırmanışı (Büyük Buzul ve Klasik Rota) ile yörenin eşsiz doğasını, sosyal kültürel ve tarihi dokusunu tanımak ve yayla turizminin yanında dağcılık sporunu da ilimiz turizminin bir parçası haline getirecektir. KDRK olarak kesintisiz 17 yıldır yapmakta olduğumuz Dağcılık ve Turizm Şenliğinin gerçekleşmesinde bu yıl sunduğumuz proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarına ilave olarak Valiliğimizin, Belediye Başkanlığımızın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Ticaret Borsamızın önemli katkıları olmuştur. Dağcılık camiası adına kendilerine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Şenliğimizin; Rize Belediyesinin gerçekleştirdiği Çay ve Yaz Sporları Şenliği etkinlikleri kapsamına dahil edilmiş olması bizim için bir övünç kaynağı olmuştur. Bu şenlik Dağcıların Dağla Buluşma Şenliğidir, bu etkinliği gerçekleştirecek olan KDRK teknik ekibine ve şenlik kapsamında misafirimiz olan 150 katılımcıya başarılar dilerim.” denildi.

Şenlik 03 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat:11:00’de Cumhuriyet Meydanında yapılacak açılış töreni ile start alacak. 

ŞenlikProgramı  (3-7 Ağustos 2015)

1 Gün: 3 Ağustos 2015 Pazartesi – Rize şehir merkezine toplanma, (10:00) Rize Belediyesi ana bina sosyal tesis sabah kahvaltısı. Saat 11:00 Cumhuriyet meydanında şenlik açılış töreni,  Çamlıhemşin ilçesi, Yukarı Kavron yaylasına hareket ve kamp.

2 Gün: 4 Ağustos 2015 Salı – Yukarı Kavron yaylasından Mezoite hareket ve kamp.

3 Gün: 5 Ağustos 2015 Çarşamba – Kaçkar zirve tırmanışı *( Klasik ve Buzul) diğer katılımcılar için buzul göllere çevre gezisi.

4.Gün: 6 Ağustos 2015 Perşembe – Mezoitden Karadeniz gölüne  hareket ve kamp.

5.Gün: 7 Ağustos 2015 Cuma- Karadeniz Gölünden Çaymakçur Yaylasına oradan araçlarla Fırtına vadisinde  veda yemeği. Etkinliğin kapanışı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum