1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. ÜNLÜ SANATÇIDAN RİZESPOR TESPİTLERİ
ÜNLÜ SANATÇIDAN RİZESPOR TESPİTLERİ

ÜNLÜ SANATÇIDAN RİZESPOR TESPİTLERİ

Bir dönem İstanbul Rizespor taraftarlar derneğe başkanlığını yapan Rizeli ünlü oyuncu Abidin Yerekaban'dan Rizespor tespitleri:

A+A-

Önce Rizespor sevdasının olması gerektiğini belirten Abidin Yerebakan, Kimse kimseyi kandırmamalı. Süper lig'de kalmak için herkes üstüne düşeni yapmalı" dedi

Sevda ve ruh gerekli
Bir dönem İstanbul Rizespor taraftarlar derneğe başkanlığını yapan Rizeli ünlü sinema ve dizi oyuncusu Abidin Yerekaban, Rizespor'un camia olma yolunda büyük bir mücadele vermesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi. "Camia olmak sadece yönetimle, Şirket olmakla, Cumhurbaşkanının hemşerisi olmakla, Türkiye'nin en zengin illerinden biri olmakla olmuyor. Önce sevda, ruh, birlik beraberlik gerekiyor. İyidere köprüsünden Arhavi girişine kadar olan coğrafyanın Rize olduğunu kabul etmek gerekiyor. Hiç kimse daha çok Rizeli yada daha az Rizeli değildir. Ben çok iyi bir Rizesporluyum. Bunu bilenler bilir. Kimliğinde Rize yazan herkes aynı ölçüde Rizeli sayılıp kabul görmeli.

abidin1.jpg

Yürüme bandında yürüyoruz
Şu bir gerçek ki Rizespor taraftarı kendi üzerine düşeni kesinlikle yapmıyor. Bir maçta takım iyi gidince alkışlayan, zor anında oturup vaaz dinler gibi hiç sesini çıkarmıyor. Eğer Rizespor bu sezon kendi sahasında maç kazanamıyorsa bana göre en büyük handikap seyirci ve taraftardır. Oysa ne olursa olsun önce Rizespor sevdası olmalı. Biz bu konuda yönlendirip eğitim vermek zorundayız" dedi. Bu dönemi Rizespor için bir gerileme dönemi olarak gördüğüne dikkat çeken Abidin Yerebakan, "Başkan ve yönetim bir adım ileri gitmek yerine yürüme bandında yürüdüğünü zanneden insanlar gibi yürüyor. Ben Rizespor'un bir adım ileriye gittiğine tanık olmadım. 5 yıl aradan sonra süper lig'e çıktık. Şimdi süper lig'de kalmak çok mu zor.

Yönetim acil tedbir almalı
Eğer burada kalamayacak bir durumdaysak taraftarı camiayı kandırıp aldatıyor muyuz?. İlk yarıda eksikler görüldü ama bunlar tamamlanmadı. Eksik bir kadroyla savaya girersen yenik düşersin. Çok ciddi rakamlarda paralar harcanıyor. Buna rağmen başarı sağlanamıyor. Bunun da bir değil bir çok nedeni var. Rizespor'un alt yapısını konuşmaya bile fazla gerek yok.  Nasıl gelmişse öyle gidiyor.  Eğer bugün Rizespor küme düşme hattının içinde bulunuyorsa yönetimin acil olarak tedbir alması gerekiyor. Bir Rizeli olarak bu durum benim canımı çok acıtıyor. Eğer Rizespor küme düşerse yeniden süper lig'e çıkmamız ihtilalle mümkün olur. Süper lig'de asansör takım olmak taraftara acı verir. Şu asla unutulmamalı. Rize'nin her milimetre karesi Rize dır. Herkesten destek alınmalı.

Kimse kimseyi kandırmasın
Rize'de herkesin 2. takımının Rizespor olduğunu ifade eden Abidin Yerebakan, "1. takımımız Rizespor olması gerekirken 2. sırada yer alıyor. Ben bundan büyük bir utanç duyuyorum. Ben Rizespor' dan başka hiç bir takımı takip etmem. Tek sevdam Rizespor. Tüm Rizelilerin de tek sevdasının Rizespor olması gerekiyor. Bugün Rize' de Rizespor formasından daha çok büyük kulüplerin forması satılıyor. Oysa her yerde yeşil-mavili forma olmalı. Başka türlü Rizespor sevdasını oluşturamayız. Bunun içinde taraftarın desteklenmesi lazım. Sahip çıkılmalı ve karşılıklı sevgi ile birlikte beraberlik sağlanmalı. Güçlendirilip bilinçlendirilmeli. Ama başkan benim dediğim dedik dersen o zaman taraftara ihtiyacın yok demektir" diye konuştu.
Alihan TELATAR
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum