1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Unutulmuş yedi lezzet projesi ile unutulmaz etkinliklere imza attılar
Unutulmuş yedi lezzet projesi ile unutulmaz etkinliklere imza attılar

Unutulmuş yedi lezzet projesi ile unutulmaz etkinliklere imza attılar

Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen "unutulmuş yedi lezzet" projesi ile Nisan ayında unutulmaz etkinliklere imza attı.

A+A-

Proje ile yedi bölge arasında kültürel bir bağ kurulması, milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkılması, unutulmuş değerlerin yeniden canlandırılması ve kız çocuklarının sosyal yaşantıda daha aktif rol alması amaçlandı.

proje8.jpg

 Projenin ilk basamağı olan yemek yarışması 16 Nisan’da Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Yarışmaya Marmara Bölgesini temsilen İstanbul/Bağcılar-Alaaddin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ege Bölgesini temsilen İzmir/Bornova-Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akdeniz Bölgesini temsilen Antalya/Kepez-İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İç Anadolu Bölgesini temsilen Ankara/Batıkent, Batıkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen Erzurum/Palandöken-Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen Diyarbakır/Yenişehir-Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

proj4.jpg

Birbirinden lezzetli yöresel tatların sunulduğu bu yarışmada öğrenciler hem birbirleriyle yarıştı hem de birbirlerine yardım ederek örnek bir çalışma gerçekleştirdi.

proj3.jpg

Yarışmanın jürisinde Ankara Hilton Mutfak Şefi Sabahattin Okumuşoğlu, Kaçkar Resort Mutfak Şefi Salih Yıldız ve Çamlıhemşin Yamantürk Öğretmenevi Müdürü Volkan Kibaroğlu yer aldı.

proj1.jpg

Yöresel lezzetleri değerlendirmenin yanı sıra gençlere mesleki tavsiyelerde de bulunan jüri, değerlendirmesinde, Türkiye'nin yedi bölgesinin de çok kıymetli olduğunu, Türkiye’nin her bölgesinin eşsiz olduğunu dile getirdi. Bu sebeple de tüm bölgeler birinci seçilerek kazananın Türkiye olduğu vurgulandı. Tüm okullar ve jüri üyelerine Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu yöresel hediyeler ile plaketlerden verildi.

proj2.jpg

Program, projenin ikinci basamağı olan "Karadeniz kültür gecesi" ile devam etti.

proj7.jpg

Projemizin son basamağında ise programa katılan misafir okul öğrencileri ve öğretmenler; Şenyuva, Zilkale ve Ayder Yaylası’nda doğa harikası yerleri gezdi.

proj6.jpg

proj5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız