1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Üşengeç Rizeli bakkal ile evinin arasına sepetferik kurdu!
Üşengeç Rizeli bakkal ile evinin arasına sepetferik kurdu!

Üşengeç Rizeli bakkal ile evinin arasına sepetferik kurdu!

Rize’de 5. katta oturan bir vatandaş bakkala inmeye üşendiğinden, bakkal ile arasında ilkel bir teleferik sistemi kurdu.

A+A-

Bakkaldan evinin balkonuna 200 metrelik bir ip çeken Rizeli Gökhan Gökdemir isimli vatandaş, oturduğu 5. kattan aşağıya sepetini makara vasıtası ile bakkala kadar gönderiyor. Gönderdiği sepete bakkalın ne koyacağını ise telefonla arayarak söylüyor.

sepet6.jpg

Alacağı ürünün parasını da sepete koyan Gökdemir para üstü sepete konulduğu anda çekmeye başlıyor ve böylelikle hem dik bir yokuşu inip çıkmaya, hem de 5. kata kadar merdivenleri inip çıkmaktan kurtuluyor.

sepet5.jpg
 
Üşengeçliğinin böyle bir fikri aklına getirdiğini dile getiren Gökhan Gökdemir, yapmış olduğu teleferik sistemi ile 5 kat ve 1 yokuşu inip çıkmaktan kurtulduğunu dike getirdi. Gökdemir “Bu teleferiği üşengeçlikten yaptım. 200 metrelik bir ip var orada. Dik yokuş çıkıyorum, 5 katlık bir merdiven çıkıyorum. İşten yorgun geliyorum, dükkana inmekten yorulduğum için bu teleferiği kurdum. Güzel bir sistem. Köylerde kullanılıyor zaten. Sepeti aşağıya gönderiyorum bakkalı arıyorum. Çekirdek koyuyor, ekmek koyuyor, rahatlıkla evimde oturuyorum çayımı içiyorum. Artık 5 kat inip çıkmıyorum. Rahatlık oldu benim için” ifadelerini kullandı.

sepet3-002.jpg
 
Normal şartlarda bakkala binalardan sarkan sepetlere alışık olduklarını fakat böylesine ilk kez rastladıklarını dile getiren bakkal Muhammet Peçe ise “Genelde binalardan aşağıya ip sarkıtmalar falan oluyordu ama bu biraz enteresan oldu. Gökhan arkadaşımız ilginç bir olaya imza atmış oldu. Bizde hizmet veriyoruz, ne diyorsa yapıyoruz işte. Telefonla ulaşıyor bize, ihtiyaçlarını söylüyor biz de ona göre ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bizim yöremizde teleferik var ama bu şekilde bir şey için olması gülüncümüze gitti. İnsan oğlu, her şeyi yapar” dedi.

sepet4.jpg

sepet2-002.jpg

sepet1-002.jpg

sepet04.jpg

sepet03.jpg

sepet02.jpg

sepet01.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum