1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Uyku sorununa kızılcık şerbeti
Uyku sorununa kızılcık şerbeti

Uyku sorununa kızılcık şerbeti

Uyku sorunu olan kişilerin gece yatmadan önce bir bardak kızılcık şerbetini içmesi halinde bu dertten kurtulacağı belirtildi.

A+A-

Ordu İl Tarım Müdürlüğü'nün aylık yayın organı 'Tarım Gazetesi'nde yayınlanan bir makalede, kızılcık meyvesinin yaprağı, ağacının kökü, gövdesi ve kabuğuyla adeta bir şifa kaynağı olduğu belirtildi.

Karadeniz'de ve İstanbul'un Karadeniz sahillerinde bol miktarda yetişen kızılcık meyvesinin yaşam kalitesini yükselttiği belirtilen makalede, uyku problemi yaşayanlara 'kızılcık şerbeti' tavsiye edildi.

Hava karardıktan sonra beyinde salgılanan melatonin adlı hormonun yaşam ritmini arttırdığına dikkat çekilen makalede, bu hormon eksikliğini yaşayan kişilerin melatonin ilaç takviyesi yapabileceği kaydedildi.

Makalede, "Melatonin ilaçlarının bir çoğu kızılcıktan yapılır. Uyku sorunları olan kişiler gece yatmadan önce bir bardak kızılcık suyu içmelidir." ifadeleri yeraldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız