1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Uzmanından Ramazan tavsiyeleri
Uzmanından Ramazan tavsiyeleri

Uzmanından Ramazan tavsiyeleri

Trabzon Özel İmperial Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Zeynep Koç’tan Ramazan tavsiyeleri...

A+A-

BEKİR KOCA
Özel İmperial Hastanesi’nde görevli diyetisyen Zeynep Koç, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutanların beslenme şekillerinde bir değişim yaşandığını ancak bu değişimin uyulacak kurallarla olumlu hale dönüştürülebileceğini söyledi.

Koç, Ramazan’da sağlıksız ve dengesiz beslenmemeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunarak “Bu dönem, sanıldığının aksine, hafif yiyeceklerle mümkün olduğunca rahat geçirilebilir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Öncelikle ana öğünleri oluşturan sahur ve iftar vakitlerinde mideyi rahatsız etmeyecek besinlerin tercih edilmesi önemlidir. Akabinde, beslenme şekline de dikkat etmek gerekir” dedi.

“Sahurda beyaz peynir,3-4 dilim ekmek, kolesterol problemi yoksa haşlanmış yumurta ve bol salata yenebilir” diyen Zeynep Koç şu önerilerde bulundu:

Bunun yanında sahur öğünü menemen veya yağsız, beyaz peynirli tost ile de çeşitlendirilebilir. İftarda ise öncelikle olarak 1 bardak su ve iftariyelik ile oruç açılıp ardından bir kase çorba içilmelidir. Daha sonra ara verip sebze yemeği, ızgara et, yoğurt, salata ile devam edilmelidir. Tatlı olarak şerbetli ağır tatlılardan ziyade komposto ya da herhangi sütlü tatlı tercih edilmelidir. Fakat gün boyunca iki öğünle kalınmamalıdır. 1-2 gece ara öğünü yapılmalıdır ve bunu meyve grubu oluşturulmalıdır. Çünkü öğün sayısı arttıkça metabolizma hızı artmaktadır. Sahur ve iftar arasında fazla zaman farkı olduğundan dolayı vücudun su ihtiyacı artar. Yalnız bu gereksinim yemek esnasında değil, iftardan sonra sahura kadar olan zaman içinde bol su içerek karşılanmalıdır. Bunların yanında iftardan sonra düzenli olarak yürüyüş yapmak iyi gelecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız