1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Üzülmez: "Rizespor kısaca yumuşak takım!"
Üzülmez: "Rizespor kısaca yumuşak takım!"

Üzülmez: "Rizespor kısaca yumuşak takım!"

Basın toplantısı düzenleyen Rizespor'un hocası İbrahim Üzülmez, "Saha içinde hakeme itiraz etmeyen, takım arkadaşına itiraz etmeyen bir oyuncu grubu var. Bu takım kolej takımı görünümde, kısaca yumuşak bir takım." dedi.

A+A-

TFF 1. Lig'de bu hafta sonu Gaziantepspor’la karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, son 4 haftada maç kazanamadıklarını hatırlatarak, bu hafta sonu oynayacakları Gaziantepspor maçından mutlak üç puan almaları gerektiğini söyledi. 

basin-002.jpg

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıkan genç teknik adam, kazanmaları gereken bir maç olduğunu vurgulayarak, "Gaziantepspor takımı genç bir takım ama futbolda ne olursa olsun rakibe saygı duymanız gerekiyor. Bizim açımızdan bakıldığı zaman kazanmamız gereken bir maç. Hedefe giden bir takım üst üste maç kazanamama stresini üzerimizden atmak gerekiyor. Çok genç takıma karşı mücadele edeceğiz. Rakip 9-10 kişi ile defans yapan bir ekip. Kıvılcımı yakma adına bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"Rizespor'un menfaati için mücadele etmeliyiz"
Bu hafta orta saha kurgusunda bazı değişikler yapabileceğinin sinyalini veren Üzülmez ”Orta sahada 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncu daha iyi servisler yapması gerekiyor. Daha çok gol pozisyonuna giren bir takım olmalıyız. Bu takımın hedefi ve bizim de kariyer anlamında hedefimiz belli. Oyuncular da formasına, armasına sahiplenmesi gerekiyor. Sadece bizim istememizle olmuyor. Herkes hata yapabilir, İbrahim Üzülmez de hata yapabilir. Egoları bir kenara bırakarak, takımın menfaati, Rizespor’un menfaati için mücadelemizi ortaya koymalıyız. Oyuncumdan önce ben kendimi ortaya koyacağım. Takım içinde üreticilik anlamında, üçüncü bölgede top koşturma adına sıkıntı vardı. Jakob, Lincoln, Recep hangisi olursa olsun fark etmez. Önemli olan takıma katkı vermesi" ifadelerini kullandı. 

"Bu takımda lider özelliğini ortaya koyacak oyuncu çıkmalı"
Sahada yumuşak bir oyun sergileyen oyuncu grubu olduğunu belirten Üzülmez, "Sezon öncesi oyuncu yapısı ile bir şeyler söylersem Hikmet Hoca’ya ayıp olur. Onun bilgi ve tecrübesi benden çok daha fazla. Bana sorsanız, sezon öncesi yapılanmayı çok daha farklı yapabilirdim. Örnek iki ön liberodan birini ofansif alırdım. Bizim takıma hırçınlık, bu ligin ortamını bilen, sadece kendini değil, takımı da ateşleyecek bir oyuncu ihtiyacı var. Saha içinde hakeme itiraz etmeyen, takım arkadaşına itiraz etmeyen bir oyuncu grubu var. Bu takım kolej takımı görünümde, kısaca yumuşak bir takım. Bu takım içinde lider özelliğini ortaya koyacak oyuncu çıkması gerekiyor. Şampiyon olan takımlara bakıldığında 4-5 lider oyuncu takım içinde çıkmış. Kalite tamam ama saha içinde tecrübe bu ligde çok daha önemli. Futbolda kaybetmek vardır ama kaybederken teslim olmak bize yakışmaz ve açıkçası ben uyuyamam. Kulübün ortamı ve şartları güzel ama bunun karşılığını vermek gerekiyor" diye konuştu. 

''Bireysel hatalara son vermeliyiz''
İbrahim üzülmez, maçlarda yapılan bireysel hataların kendilerinin canını yaktığını vurgulayarak, "Ne kadar anlatırsak, anlatalım bazen saha kenarından bu hataların önüne geçemiyorsun. Son maçta kalecimiz Cihan bireysel bir hata yaptı ama futbolda bunlar var. Hafta içi her gün oyuncularımla konuştum, takım arkadaşları da Cihan’a sahip çıktı. Rizespor’un şartları Süper lig şartları ile aynı. Kemal Başkan çok iyi niyetle mücadele veriyor. Çoğu takımlarda bunlar yok. Armasına sahip çıkmayan oyuncu ile çalışmak istemem. Çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. İlk devrenin bitimine dokuz hafta var, oyuncular daha iyi olması gerekiyor. Bu kadar gol yiyerek, şampiyon olamazsınız” açıklamasını yaptı. 

"Tecrübeli ayak eksiğimiz var"
5 yıl önce Mustafa Denizli ile Çaykur Rizespor’un şampiyonluk yaşadığını hatırlatan genç teknik adam, "O kadroda Cernat vardı. Takım içinde sorumluluk alıyordu. Böyle tecrübeli ayak eksiğimiz var. O kadro çok daha tecrübeli idi. Benim anlatmak istediğimde bu. Takım sıkıştığı anda ön plana çıkacak oyuncu eksiğimiz var. Futbolda hatalar olabilir ama benim oyuncum mücadele etmeli. Bana futbolcunun saha içinde duruşu önemli. İş ahlakı çok önemli. Mücadele etmeden kimse size üç puan vermiyor. Bu köprünün altından çok sular geçecektir. Şu anki puan sıralamasına takılmayalım. İlk devrenin bitimine kadar maksimum puan toplamak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu. 

"Hakemler görevini yapsın bize yeter"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, son olarak maçları yöneten hakemlerin daha dikkatli olmalı gerektiğini ifade ederek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
"Son maçlarda ark arkaya aleyhimize penaltı kararları çalındı. Bu bir rekor. Hakemlerden bir beklenti içinde değiliz, kendi üzerine düşen görevi yapsın yeter." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum