1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Vali Aydoğdu'nun Hopa temasları
Vali Aydoğdu'nun Hopa temasları

Vali Aydoğdu'nun Hopa temasları

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu Hopa'da bir dizi incelemelerde bulunarak ilçenin sorunlarını ilgililerden dinledi.

A+A-

İlk olarak Hopa Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, Hastane Başhekimi Saim Akgüney'den sorunları dinledi. Tüm servis ve Diyaliz ünitesini de gezen Vali Aydoğdu, hastaların tedavileriyle ilgili bilgi alı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Hastane Başhekimi Akgüney, hastanenin tüm araç ve gereç olarak hiçbir eksiği bulunmadığını ancak en büyük eksikliğin uzman doktor sıkıntısı olduğunu belirterek, “Acil olarak göz, kulak-burun-boğaz, bevliye, ortopedi uzmanı doktor ile bir röntgen teknisyeni istiyoruz.”dedi.

Poliklinik ziyareti sırasında Vali Aydoğdu'yu hastanede görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Asım Aydın(80) adlı vatandaş, “Hastanemiz her yönüyle mükemmel, ancak göz doktoru olmadığı için Hopa halkı olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Buradan en yakın hastane olan Rize veya Trabzon'a gitmek zorunda kalıyoruz. Sizlerden acil olarak doktor atanması konusunda yardımınızı talep ediyoruz,”diye konuştu. Bu sözler üzerine Vali Aydoğdu, “Özel hastanelerin açılmasıyla devlet hastanelerindeki doktorlar istifa ederek özel hastanelere geçiş yapıyorlar. Öte yandan Ankara'dan dağıtım yapılırken doktorlar, nüfusa göre atama yapılıyor. Şu anda Artvin, Türkiye'nin doktor sayısı açısından en iyi vilayetimizdir. Artvin'de şu anda 160 bin kişi yaşıyor. Bu rakam, ilimizdeki doktor sayısına göre kıyasladığımızda, İstanbul'un bir semti ile kıyasladığımızda, Artvin onların kat kat üzerindedir. Ben 1,5 yıldır Artvin'de görev yapıyorum.İstifa edip giden doktorun sayısı 100'ü geçti.Yine de hastanemizde eksik olan kadrolara doktor atanması için elimizden geleni yapacağız.”şeklinde konuştu.
Vali Aydoğdu, daha sonra Hopa Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda incelemede bulundu, kendisini okulun bahçesinde çiçekle karşılayan bir grup öğrenciyle kısa bir sohbet yaptı. Ardından Vali Aydoğdu,okul giriş kapısında bulunan nöbetçi öğrenci ziyaretçi defterine ismini yazdırıp imzalayarak okula giriş yaptı, Okul Müdürü Sezai Aydın'dan okulun eksikleri hakkında detaylı bilgi aldı.
Birinci sınıfların okuma bayramına da katılan Vali Aydoğdu, okulun yıl sonu sergisini gezerek öğrencilerden, yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Aydoğdu, okul konferans salonunda öğrencilerin sahnelediği “töre” adlı oyunun provasını izledi. Vali Aydoğdu, buradan Kemalpaşa'ya geçerek beldede yapılması düşünülen 12 derslikli İlköğretim okulu arsasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum