1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Bektaş Fındıklı'da
Vali Bektaş Fındıklı'da

Vali Bektaş Fındıklı'da

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

A+A-

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı İlçesi Çağlayan Vadisi’nde bir dizi incelemelerde bulundu. İncelemeleri esnasında Vali Bektaş’a Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban da eşlik etti. 

fnd1.jpg

Vali Bektaş, ilk olarak Çağlayan Köyünde bulunan Tarihi Rize Evlerini, ardından ‘Yeşil Yol Projesi’ kapsamında ihale edilen Aslandere-Gürcüdüzü Yaylası yol onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

fnd6.jpg

Vali Bektaş, son olarak Çağlayan Köyünde bir girişimci tarafından faaliyete geçirilen somon balığı üretim çiftliğinde incelemelerde bulundu. 

fnd5-001.jpg

İncelemeleri esnasında; Rize’nin birçok tarihi değere sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Sivil mimari özellikleri ile dikkat çeken tarihi Rize evlerini bu zenginliklerimiz arasında sayabiliriz. Yıllara meydan okuyarak günümüze kadar gelen bu kültür varlıklarımızın birçok örneğini, Çağlayan Vadisi’nde görmemiz mümkün” dedi. 

fnd4-001.jpg

Doğu Karadeniz Bölgesinin yayla ve turizm merkezlerini üst kottan birbirine bağlayarak, bölgenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için planlanan Yeşil Yol Projesi kapsamında dikey bağlantı yollarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Bektaş, “Aslandere-Gürcüdüzü Yaylası yol onarım çalışmasını da bu kapsamda ihale ettik. Projeyi yaz aylarına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yolun tamamlanması ile Çağlayan Vadisinin ve Gürcüdüzü Yaylasının sahip olduğu eşsiz güzellikleri yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu. 

fnd2.jpg

Vali Bektaş, Fındıklı İlçesindeki incelemelerinin diğer bölümünü Çağlayan Köyünde bir girişimci tarafından faaliyete geçirilen somon balığı üretim çiftliğine ayırdı ve işletme hakkında bilgiler aldı. 

fnd3.jpg

Yıllık 5 ton somon balığı üretim kapasitesine sahip çiftlikteki incelemeleri esnasında Vali Bektaş, “Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olması, balık üretimi açısından ciddi sayılabilecek iç sulara da sahip olmamıza rağmen su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı konusunda istenilen seviyelerde değiliz. Bu tesis, yılda 5 ton somon balığı üretim kapasitesini yakalamış ve burada yetiştirilen balıkların tamamına yakını yurt dışına ihraç edilmekte.  Burada istihdam edilen yaklaşık 60 kişiyi ve buradan yurt dışına yapılan ihracatı düşündüğümüzde bu yerelde Rize’nin genelde ise Türkiye’nin ekonomisine ciddi bir katma değer kazandırmaktadır” şeklinde konuştu ve tesiste ikram edilen somon balığından hazırlanan menünün, Çağlayan Vadisi’ndeki doğal ve tarihi değerlerin yanında önemli bir zenginlik olduğunu belitti. 

fnd7.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş,  beraberinde Fındıklı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ve diğer yetkililerle birlikte Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin sakinlerini de ziyaret etti. 

fnd9.jpg

Ziyareti esnasında huzurevi sakinleri ile bir araya gelip sohbet eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı Huzurevinde 55 büyüğe 40 personel ile hizmet verildiğini belirterek, “En kıymetli hazinemiz olan büyüklerimizin, rahat ve mutlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelenin en iyisini onlara sunmaya çalışıyoruz. Çünkü onlar her şeyin en iyisine laiktir” dedi ve yaşlılar haftalarını kutladı. 

Huzurevi sakinleri de; bütün ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını, görevli personelin kendilerine çok iyi davrandığını belirterek, devletin kendilerine sahip çıkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

fnd8.jpg

Ziyaretin son bölümünde huzurevi sakinlerinin el emeği olan çeşitli hediyeler Vali Bektaş ve diğer ziyaretçilere hediye edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız