1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vali Bektaş: 'Havalimanı Rize için dönüm noktasıdır'
Vali Bektaş: 'Havalimanı Rize için dönüm noktasıdır'

Vali Bektaş: 'Havalimanı Rize için dönüm noktasıdır'

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize için dönüm noktası olarak nitelendirdiği havalimanı projesinin bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi.

A+A-

Rize Valiliğinin 2017 yılı ll. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kamu kurumlarınca yürütülen ve planlanan yatırımlar değerlendirildi.

vali1-015.jpg

Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurumlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği Rize Valiliği 2017 yılı ll. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

vali3-011.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede, ağır kış şartlarını geride bırakarak yaz sezonuna, yatırım sezonuna hazırlandıklarını belirterek; “Bildiğiniz üzere geçtiğim hafta içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilimizde misafir ettik. Bu ziyaret esnasında Rize için hayal ötesi bir proje olan Rize-Artvin Havalimanı’nın temeli Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atıldı. Bu yatırım Rize adına önemli bir dönüm noktası. Rize’nin tarihine baktığımızda bu kapsamda büyük yatırım olarak Karadeniz Sahil Yolu ve Ovit Tünelini de sayabiliriz. Ancak Rize-Artvin Havalimanı bütün bu yatırımlardan daha fonksiyonel. Havalimanının bitmesiyle Rize’nin çehresi değişecek. Başta turizm olmak üzere bütün sektörlere olumlu katkı sağlayacak. Çünkü Rize’den Artvin’e hatta Batum’a kadar büyük bir hinterlanda hizmet verecek” dedi. 

Havalimanının varlığından sonra Rize’ye ve Rizelilere düşen görevin bir takım projeleri başlatmak olduğuna vurgu yapan Vali Bektaş, “Havalimanı bitinceye kadar, biz de başlattığımız projeleri bitirip, olayı bütüncül bir kalkınma hamlesine dönüştürmeyi başarmalıyız. Ben bu iradenin, bu bakış açısının, bu ufkun Rize’de olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca dönem içerisindeki kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımını da özetleyen Vali Bektaş, ulaştırma sektöründe 2 milyon, tarım sektöründe 117 bin, enerji sektöründe 2,8 milyon, sağlık sektöründe 374 bin, eğitim sektöründe 9,1 milyon, turizm sektöründe 587 bin, imalat gıda sektöründe 12,4 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 26,7 milyon TL olduğunu belirtti.

vali23.jpg

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum