1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. VALİ YAZICI ŞEHİTLERİN AİLELERİNİ UNUTMADI
VALİ YAZICI ŞEHİTLERİN AİLELERİNİ UNUTMADI

VALİ YAZICI ŞEHİTLERİN AİLELERİNİ UNUTMADI

Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen bayramlaşma programları kapsamında Şehit Ailelerini ziyaret etti.

A+A-

Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı'ya, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu eşlik etti.

Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, Ramazan Bayramı'nda onlarla olmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

sehit2-001.jpg

DEVLET ŞEHİT VE GAZİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR…

Şehit ailelerinin acılarının millet olarak paylaşıldığını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Şehit ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kapım şehit ailelerine 24 saat açıktır. Her zaman yanlarındayız. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." dedi.

sehit1-001.jpg

ŞEHİT AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI…

Şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Şehitlerimiz bu vatan uğruna canlarını feda etti. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehit aileleri hepimizin ailesi. Bizler ne yapsak, vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak, elimizden geldiğince onların yanında olmaya özen göstereceğiz." diye konuştu.

sehit3-001.jpg

BABA OCAĞINI ZİYARET ETTİ…

Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet; 05 Ekim 2010 tarihinde Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda şehit olan Er Ömür Canca'nın Pazar'da yaşayan ailesini, 03 Ağustos 2003 tarihinde Hakkâri Dağ Komando Taburu Muharebe Bölüğü'nde görevli askerleri taşıyan aracın, görev için Şemdinli İlçesi'ne giderken Yüksekova askeri havaalanı mevkiinde kaza yapması sonucu şehit olan Murat Fakir'in Rize Merkezde yaşayan ailesini, 17 Aralık 2004 günü Irak'ın Musul İl Sınırları içerisinde Habur sınır kapısı ile Bağdat arasında seyir halinde iken menfur bir saldırı sonucunda şehit olan Polis Memuru Süleyman Karahasanoğlu'nun İyidere'de yaşayan ailesini, İzmir/Bornova'da vatani görevini yaparken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Er Ahmet Serdaroğlu'nun Rize Merkezde yaşayan ailesini, Beytüşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken 5 Eylül 1994 tarihinde Beytüşşebap ilçesi Kelmehmet dağı mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er M. Ali Yılmaz'ın Rize'de yaşayan ailesini ziyaret etti.

sehit4-001.jpg

Şehit aileleri, Vali Yazıcı ve beraberindeki protokol mensupları ile birlikte bayram gününde kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı mutlu ve memnun olduklarını belirttiler.

sehit5-001.jpg

sehit6-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız