1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Var bu işte bir HİKMET! Rizespor fırtına gibi!
Var bu işte bir HİKMET! Rizespor fırtına gibi!

Var bu işte bir HİKMET! Rizespor fırtına gibi!

Rizespor, eski hocası Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Kayserispor'u, taraftarın 'Hikmet pabucu yarım' tezahüratları altında farklı mağlup etti...

A+A-

Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor, İstiklal Mobilya Kayserispor’u konuk eti.

Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Kayseri ekibini adeta sahadan silen Rizespor, müthiş bir taraftar desteğiyle oynadığı maçı 3-0 kazandı.

rize5-015.jpg

Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor evinde konuk ettiği İstikbal Mobilya Kayserispor'u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla konuk ekip 10 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Çaykur Rizespor 23. dakikada Vedat Muriç'in attığı golle İM Kayserispor karşısında 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0'lık skorla ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

riz4-036.jpg

Rizespor karşılaşmanın ikinci yarısına golle başladı. 56. dakikada Samudio ceza sahasının içinden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Rize'de 65. dakikada Vedat Muriç bir kez daha sahne alırken penaltıdan topu ağlarla buluşturdu.

İM Kayserispor karşılaşmanın 60. dakikasında Umut Bulut ve 84. dakikasında da Artem Kravets'in şutunda direğe takıldı. 

riz3-044.jpg

Stat: Çaykur Didi 
Hakemler: Halis Özkahya xx, Asım Yusuf Öz xx, Hakan Yemişken xx 
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan xx, Abdullah xx, Abarhoun xxx, Melnjak xx, Awaziem xx, Boldrin xx (Mustafa dk. 87 ?), Umar xx (Saadane dk. 73 xx), Samudio xx, Azubuike xx, Musa xx (Nakoulma dk. 80 ?), Vedat xx 
Yedekler: Cihan, Koray, Mehmet Uslu, Talbi, Orhan, Çınar, Aatif 
Teknik Direktör: Okan Buruk 
İstikbal Mobilya Kayserispor: Lung x, Atila x (Gyan dk. 64 x), Biyik x, Sapunaru x, Lopes x, Şamil x, Umut x (Varela dk. 80 ?), Hasan Hüseyin x (Kucher dk. 90+4 ?), Chery x, Deniz x, Kravets x 
Yedekler: Muammer, Hakan, Emre, Levent, Berkant Şahin, Nurettin, Mert 
Teknik Direktör: Hikmet Karaman 
Goller: Vedat Muriç (dk. 23 ve 65 pen.), Samudio (dk. 56), (Çaykur Rizespor) 
Sarı Kartlar: Boldrin, Vedat, Samudio (Çaykur Rizespor), Deniz (İstikbal Mobilya Kayserispor) alan dakikalarda başka gol sesi çıkmazken Çaykur Rizespor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

riz3-044.jpg

Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 
8. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Aminu Umar’ın şutunda top kaleci Lung’a çarparak ceza sahasının dışına çıktı. 
23. dakikada Boldrin’in ceza sahasının dışından vuruşu kaleci Lung’dan döndü. Kaleciden seken topu Vedat Muriç tamamlayarak filelerle buluşturdu. 1-0 
36. dakikada sağ kanatta topla buluşan Deniz Türüç'ün çaprazdan şutunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı çeldi. 
Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
56. dakikada Braian Samudio’nun sağ çaprazdan kaleye hızlı bir şekilde gönderdiği top filelerle buluştu. 2-0 
65. dakikada Cristian Sapunaru’nun yaptığı faulde hakem Özkahya tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Vedat’ın ağları sarstı. 3-0 
89. dakikada Hasan Hüseyin Acar Rizespor yarı alanın ortalarında uzak mesafeden şansını denedi fakat savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı. 

sevinc1.jpg

MAÇIN ARDINDAN
Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Okan Buruk, "Maçın geneline bakınca 8-9 gol atabilirdik. Çok rahat bir karşılaşma oldu." dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, galibiyet için oyunculara teşekkür etti.

Lig yarışının içinde yukarı tırmanma adına önemli bir maçı geride bıraktıklarını ifade eden Buruk, "Maçın başından sonuna üstün oynayan, gol atan, mücadele eden bir takım sahada vardı. Maçın geneline bakınca hak ederek kazandık. Bu zamana kadar ki en iyi oyunlarımızdan birini oynadık. Daha fazla gol atabilirdik." diye konuştu.

Herkes için çok önemli bir karşılaşmayı geride bıraktıklarının altını çizen Buruk, "Gelecek haftalara daha güvenle bakmamız için kritik bir galibiyet aldık. 10 maçtır kaybetmeyen bir takıma karşı kazandık. Gelecek haftalarda alacağımız sonuçlar bizim hedeflerimizi belirleyecek." şeklinde konuştu. 

Çaykur Rizespor'un futbolu ile konuşulan bir ekip olduğunu belirten Buruk, şöyle devam etti:

"Oyuncularımız çok net bir skor ortaya koydu. Tam ortadayız. Ne aşağıdan koptuk ne yukarı çıktık. Tam aradayız. İlk hedefimiz aşağıdan uzaklaşıp yukarı çıkmak. İç sahada iyi oyunumuzu sürdürürsek daha iyi yerlere gelebiliriz. Beş iç saha maçımız var. Bunları doğru geçirirsek daha iyi işler yapabiliriz."

Sahada bütün doğruları yapan ekibin Çaykur Rizespor olduğunu ifade eden Okan Buruk, "Maçın geneline bakınca 8-9 gol atabilirdik. Çok rahat bir karşılaşma oldu. Bütün takım olarak doğru işler yaptık. Maçın bütün dakikalarında maça hakim olan, kazanmak için elinden gelen şeyi yapan bir takım vardı. Bugün son pasları biraz daha doğru yapabilsek çok gol atabilirdik." değerlendirmesinde bulundu. 

 

- İstikbal Mobilya Kayserispor cephesi

 

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor'u galibiyetinden dolayı tebrik etti.

Çok zor bir maç olduğunu kaydeden Karaman, "Oyunun içerisinde 1-0'dan sonra yakaladığımız net pozisyonlar var. İkinci yarının başında Chery'nin net pozisyonu var. İki direkten dönen topumuz var. Kaleci Gökhan'ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir maç çıkardı. Haftaya çok zor bir maçımız var. Bu maçla ilgili değerlendirmemizi kendi içimizde yapıp kalan maçlara bakacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum