1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yabancı öğrenciler Rize'nin uluslararası kardeşleri oldu!
Yabancı öğrenciler Rize'nin uluslararası kardeşleri oldu!

Yabancı öğrenciler Rize'nin uluslararası kardeşleri oldu!

Çeşitli ülkelerden gelip Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören 17 öğrenci, Vali Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

A+A-

Rize Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kanbur, beraberinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören 17 yabancı öğrenci ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

yaban3-001.jpg

Valinin kabulünden duydukları memnuniyeti ifade eden Kanbur, dernek tarafından yürütülen faaliyetler ve yabancı öğrencilerin Türkiye’ye ve Rize’ye adaptasyon süreçlerini hızlandırmak adına hazırlanan ‘Uluslararası Kardeşlik Projesi’ hakkında Vali Bektaş’a bilgiler verdi.

yaban2-002.jpg

Son yıllarda üniversitelerin sayılarının artması ve bunun paralelinde eğitim kalitesinin de yükselmesi ile Türkiye’nin yabancı öğrencilerin tarafından tercih edilen ülkeler arasında yerini aldığını belirten Vali Bektaş, “Rize’de eğitim gören bütün öğrenciler bizim misafirimiz. Misafirlerimizin Rize’de kalacakları süre içerisinde topluma uyum sağlamaları, Türk kültürünü daha yakından tanımaları için hazırlanan projeleri önemsiyorum. Bugün Rize’de öğrenim gören öğrenciler, eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde, Türkiye’nin gönül elçileri olacaklarından hiçbir kuşkum yok. Bu anlamda siz dernek temsilcilerine çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

yaban1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız