1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yangında 150 yıllık tarihi 3 ev kül oldu
Yangında 150 yıllık tarihi 3 ev kül oldu

Yangında 150 yıllık tarihi 3 ev kül oldu

Rize'nin Çayeli İlçesi Çukurluhoca köyünde dün akşam saatlerinde çıkan yangında 150 yıllık 3 tarihi ev kül oldu. Yangın sırasında evlerde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

A+A-

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili bilgiler veren ev sahiplerinden Metin Bilgin, "Yangın çıktığını öğrendiğimde ilk planda aklıma ailem geldi. Bu 3 evde 11 aile oturuyordu. Yangında allah'a çok şükür kimseye bir şey olmadı. Çayeli ve Rize'den gelen itfaye ekiplerinin müdahalesiyle yangın köydeki diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Sabaha kadar elimizden geleni yaptık ve yangın söndü. Burada bir tarih yandı. Evler 150 yıllıktı" ifadelerini kullandı. 

yangin05-001.jpg

Çukurluhoca Köyü Muhtarı Yalçın Köksal Bilgin ise yaptığı açıklamada, "Dün akşam 9 civarında başlayan yangın sabah saatlerine kadar devam etti. İtfaye ve köylüler olarak gerekli müdahaleyi yaptık lakin evlerin ahşap olması işimizi biraz zorlaştırdı. Burada önemli olan can kaybının olmamasıdır" dedi. 

yangin04-001.jpg

Öte yandan yangında evleri yanan aileler köydeki komşularının ve akrabalarının evine sığındı. 

yangin03-001.jpg

yangin01-002.jpg

yangin02.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız