1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Yavru ayılara vatandaş ilgisi!
Yavru ayılara vatandaş ilgisi!

Yavru ayılara vatandaş ilgisi!

Köpeklerin saldırısından kurtarılan yavru ayılar ilgi odağı oldu

A+A-

Artvin’in Borçka ilçesinde vatandaşlar, köpeklerin saldırısından kurtardıkları yavru ayıları Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. 

yavruayilar02.jpg

Araçlarıyla ilçeye bağlı Değirmenciler Mahallesi'ne seyir halinde olan Borçka Ensar Vakfı Başkanı Erkan Navdar ve beraberindekiler, köy yolundan indikleri sırada köpeklerin havlama sesi üzerine araçtan inerek sesin geldiği yöne doğru hareket etti.

Köpekler tarafından kovalanan iki yavru ayıyı görerek hemen olaya müdahale eden Navdar ve beraberindekiler, yavru ayıları araçlarına alarak Borçka ilçe merkezine götürdü.

yavruayilar03.jpg

Navdar, eczaneden aldığı vitamin depolu süt ile beslediği yavru ayıları daha sonra Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Kontrolden geçirilen yavruların tekrar doğaya bırakılacağı kaydedildi.

yavruayilar01.jpg
 
Teslim edilmeleri öncesi ilçede herkesin maskotu haline gelen yavru ayılara ilgi büyük olurken, bazı vatandaşlar da selfie çekinmek için birbirleriyle yarıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum