1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Yayla Evleri Projesi en iyi 5 proje arasına girdi
Yayla Evleri Projesi en iyi 5 proje arasına girdi

Yayla Evleri Projesi en iyi 5 proje arasına girdi

“Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi” AB tarafından desteklenen 56 proje içinde en iyi 5 proje arasında gösterildi

A+A-

Of Ticaret ve Sanayi Odası (OFTSO) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi” Avrupa Birliği tarafından desteklenen 56 proje içinde en iyi 5 proje arasında gösterildi. 

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu-Hibe Projeleri Sonuçları Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı Ankara’da yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, AB Delegasyonu ve proje sahibi kuruluş temsilcilerinin katıldığı kapanış toplantısında OFTSO tarafından hazırlanan “Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa, Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi operasyona başvuran 56 proje içinde ‘En İyi Uygulama Örnekleri’ için seçilen 5 projenin arasında yer aldı.

En İyi Uygulama Örneği seçilen projeler sunumlarını yaparken, 5 proje için bir plaket töreni düzenlendi. OFTSO adına sunumu yapan yönetim kurulu Başkanı Erdal Saral, projenin genel hedefinin Trabzon yöresi yayla ve köylerinde inşa edilecek ahşap yapıların üretim, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilecek gençlerin eğitilerek istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu söyledi. Saral "Bu proje isminde de anlaşıldığı gibi yayla ve köylerde bizim kültürümüze, örf ve adetlerimize çevresel kirlilik oluşturmayacak, görüntü kirliliği oluşturmayacak ağaç ve evlerin yapılması için nitelikli elemanların yetiştirilmesi projesidir. Bu proje ile bölge insanımızın sahip olduğu girişimcilik ruhu geniş platformlara taşıyacağımıza ve bölge turizminin hak ettiği konuma gelmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Proje kapsamında 20 genç belirlediklerini ve bu gençlere eğitimler verdiklerini kaydeden Saral "Mesleki eğitim alan gençler köy ve yaylalarda dayanıklı ahşap yapıların inşa, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirmek için aranan nitelikli elamanlar haline geldiler. Projenin toplam bütçesi 225 Bin 497 Euro olup 200 Bin Euro'su hibe, kalan 24 Bin 800 Euro ise Of Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkısıdır" ifadelerini kullandı.
Sunum sonunda Saral, Of-Uzungöl yolu üzerinde proje ortağı KTÜ Of Teknoloji Fakültesi bahçesinde sergilenen ahşap yapı örneğinin görsellerini katılımcılarla paylaştı. Saral’a plaketini ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya verdi.

Öte yandan kapanış toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum