1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yaylalara kar düştü, köye dönün çağrısı yapıldı
Yaylalara kar düştü, köye dönün çağrısı yapıldı

Yaylalara kar düştü, köye dönün çağrısı yapıldı

Doğu Karadeniz'deki en büyük sıradağlar olan Kaçkar Dağları'na mevsimin ilk karı yağarken herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yetkililer vatandaşların köylerine dönmesi istendi.

A+A-

Rize-Artvin ve Erzurum il sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları'nda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesinin inmesinin ardından 2 bin 700 rakımdaki yaylalara kar yağdı. 

kar2-014.jpg

Yetkililer kar yağışının başlamasıyla yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlardan köylerine dönmelerini istedi. Bunun üzerine Çamlıhemşin yaylalarında bulunanlar hayvanlarını köylere indirmeye başladı. 

kar4-007.jpg

Öte yandan Çayeli Doğa Sporları Kulübü sporcuları Osman Aslan, Alper Kaplan ve Turgay Kuruçaylıoğlu, kar yağışına rağmen Kaçkar Dağları'nın en yüksek ikinci zirvesi olan 3 bin 711 metre yüksekliğindeki Verçenik Tepesi'ne iki günlük uğraşın ardından tırmandı.

kar3-010.jpg

Aslan, kar yağışı altında zorlu bir etap gerçekleştirdiklerini belirtti.

caydosk1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız