1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. YENİ AV SEZONU BALIKÇILAR İÇİN HÜSRAN OLDU
YENİ AV SEZONU BALIKÇILAR İÇİN HÜSRAN OLDU

YENİ AV SEZONU BALIKÇILAR İÇİN HÜSRAN OLDU

1 Eylül’de açılan deniz av sezonu balıkçıları mutlu etmedi

A+A-

Yeni sezonda şu ana kadar az miktarda avlanan palamut ve istavrit tezgahlarda yerini alırken, balıkçılar balığın bol olması için deniz suyunun soğumasını bekliyor. 

Son yılların en verimsiz sezon açılışını yaptıklarını belirten Trabzonlu balıkçı Çetin Kavzoğlu, şu ana kadar yapılan avın hem vatandaşı hem de balıkçıları mutlu etmediğini belirterek ilerleyen günlerden umutlu olduklarını söyledi.

balik1-001.jpg

Kavzoğlu, “Şu ana kadar olan av ne bizi ne de vatandaşı mutlu etti. Az miktarda avlanan palamut, kraça umudumuz oldu. Deniz suyu sıcaklığının henüz istenilen soğukluğa ulaşamaması balık avını olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla ilerleyen günlerde havaların soğumasıyla birlikte avın daha verimli olacağını umut ediyoruz. Sezon başlangıcımız iyi olmadı ama inşallah ilerleyen günlerde daha iyi olacak diye düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum