1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeni kimliklerin dağıtımı için Pazar'da da başvurular başladı
Yeni kimliklerin dağıtımı için Pazar'da da başvurular başladı

Yeni kimliklerin dağıtımı için Pazar'da da başvurular başladı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı için Pazar Nüfus Müdürlüğünde de müracaatlar alınmaya başlandı.

A+A-

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yeni kimliğini almak için İlçe Nüfus Müdürlüğünden başvurusunu yaptı.

kimlik1.jpg

Pazar İlçe Nüfus Müdürlüğünden yapılan açıklamada müracaatlar merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilecek.

İnternet üzerinden ve ALO 199 aranarak da müracaat yapılabilecek.

kimlik4.jpg

Hafif turkuaz renginde, yerli mühendislik ve yerli üretim olan elektronik kimlik kartları dünyadaki benzerleri arasında üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. Görsel ve kimyasal birçok güvenlik unsuruna sahip kimlikler şifre mekanizmasıyla korunuyor. 10 yıllık ömre sahip olacak kimlikler yılsonuna kadar tüm illere, 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılacak.

kimlik3.jpg

Yeni kimlik kartı için 15 yaşından  büyüklerin son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve önceki kimlikleri ile müracaat etmesi gerekiyor.

Kimliğini kaybeden vatandaşların ise yerleşim yeri veya diğer adres muhtarlığınca düzenlenecek Cüzdan Talep Belgesi ve bir adet biyometrik fotoğrafla Nüfus Müdürlüğüne şahsen başvurması gerekiyor.  

kimlik2.jpg

Kimlik kartı bedeli olarak kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle 15 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL talep edildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum