1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yeni Orta Cami Temmuz ayında ibadete açılıyor
Yeni Orta Cami Temmuz ayında ibadete açılıyor

Yeni Orta Cami Temmuz ayında ibadete açılıyor

Rize'de yıkımı tartışmalara neden olan Orta Cami'nin bire bir aynısı yapıldı. Yeni Orta Cami Temmuz ayında ibadete açılıyor

A+A-

Rize şehir merkezinden şehrin iç kısımlarına doğru denize dikey ilk bulvarı oluşturulması için yeni yerine taşınan Orta Cami’de çalışmalar son hızla devam ediyor. Orta Cami taşındığı yeni yerinde bu yılın Temmuz ayında ibadete açılacak.

ortacami5.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye meclis üyeleri ve yardımcılarıyla birlikte Yeniköy mahallesinde Orta Cami’nin taşınma çalışmalarını inceledi.

ortacami1.jpg

“TEMMUZ AYINDA İBADETE AÇILIYOR”

Başkan Kasap, “Camimiz bu yılın Temmuz ayında ibadete açılacaktır. Şu anda hızlı bir şekilde inşaatı devam etmektedir.” dedi.

ortacami4.jpg

DENİZE DİKEY BULVARLA ŞEHİR RAHATLAYACAK

Başkan Kasap, “Orta Camimiz, merkezden Atmeydanı bölgesine doğru yapılacak, şehrin denize dikey ilk bulvarı için yeni yerine taşınıyor. Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm alanımızın hemen yanındadır.” şeklinde konuştu.

ortacami3.jpg

“ENDİŞESİ OLAN VATANDAŞLARIMIZ GELİP CAMİNİN YAPILIŞINI GÖREBİLİR”

Başkan Kasap, “Orta Camimizin yüzde yüz aynısı burada imal edilmektedir. Vatandaşlarımızın caminin taşınması noktasında endişeleri varsa buraya gelip caminin yapılışını da görebilirler. Orta Cami olarak bildiğimiz caminin aynısı buradadır. Bu caminin adı da Orta Cami olarak adlandırılacaktır.” diye konuştu.

ortacami2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum