1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. YENİ RİZE STADI YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMİYOR
YENİ RİZE STADI YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMİYOR

YENİ RİZE STADI YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMİYOR

Yeni Rize Şehir Stadyumu, bölgenin yağış şartlarına rağmen futbol maçlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Türkiye’nin en çok yağış alan ili olan Rize’deki müsabakalara ev sahipliği yapan Yeni Rize Şehir Stadyumu, üç gün boyunca yağan şiddetli yağmura rağmen, geçtiğimiz hafta bir Süper Lig karşılaşmasına ev sahipliği yaparak spor kamuoyundan geçer not aldı.

Rize’de bu hafta sonu oynanan Çaykur Rizespor ile SAİ Kayseri Erciyesspor maçının ardından deplasman takımı teknik direktörü Bülent Korkmaz yaptığı açıklamada, "Saha gerçekten yağmura rağmen güzeldi. Başka yerde olsa bu maç oynanmazdı" ifadelerini kullanmıştı.

2009 yılı Ağustos ayında dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan stadyum, titizlikle bölgenin iklim şartlarına uygun bir şekilde hazırlandı.

stat2.20141104132103.jpg

"GEREKLİ BAKIMLARI YAPILARAK SONRAKİ MAÇA HAZIRLANIYOR"
Maça iki gün kala suyun alt drenaj borulara ulaşması için statta makine ile delme işlemi yapıldığını belirten Çaykur Rizespor İdari Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, “Bu sayede eğer drenaj iyiyse yağan yağmur suları drenaj borularına ulaşarak tahliye edilir. Bu sezon şimdiye kadar sekiz haftada 5 maça ev sahipliği yapması beklenen stadyumumuzda Pazarspor da sahasının bakımda olması nedeniyle burada oynadı. Ayrıca Çaykur Rizespor 4 lig maçı, 1 kupa maçı oynarken, 2 de hazırlık maçına bu sahada çıktı. Toplamda 11 müsabaka oynanan stadyum, gerekli bakımları yapılarak herhangi bir sorun yaşanmadan sonraki maçlara hazırlandı. Uzman ekipler tarafından yapılan tohumlama, biçme, delme ve kumlama işlemleri takip edilerek ilin zor şartlarına uygun bir şekilde işlemleri belli aralıklarda yapılıyor” ifadelerini kullandı.

stat1.20141104132117.jpg

"YÖRE ŞARTLARINA UYGUN BİR STADYUM YAPTIK"
Stadyumun yapılırken her aşamasında görev alan, stadyum sorumlusu ve Çaykur Rizespor İdari Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, stadyumun 5 yıldır sayısız müsabakaya hizmet verdiğini ifade ederek, “Ülkemizde birçok statta problemler yaşanıyor. Biz bunları yaşamamak için bölgemizin şartlarına uygun bir sistemle stadyumumuzun altyapısını oluşturduk. Biz bu stadyumu yaparken federasyon projelerle ilgili örnekler gönderdi. Ama kurak ve sıcak bir yerde yapılan stadyum ile Rize’de yapılan stadyum arasında fark olmalıydı. Önerdikleri proje tek tipti. Bu yüzden bu proje bize saçma geldi. Biz kendi projemizi kendimiz çıkarttık. O kadar ince düşündük ki, bize gerekli olan çakılı Giresun’dan taşıdık. Gelecekte karşılaşacağımız sorunları göz önüne alarak drenaj borularını keçelerle sardık. Yani yaptığımız işin ilerisini düşünerek, en doğru kararları verip, o şekilde çalışma ortaya koyduk. Geçtiğimiz gün bu stadyumda oynanan maçta sahanın ne kadar futbol oynamaya elverişli olduğunu tüm spor kamuoyu görerek takdir etti. Günlerdir yağan yağmurlara rağmen futbolcularımız sahada mücadele ederken, saha şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalmadılar. Bu da bizim ne kadar isabetli kararlar vererek bu stadyumu oluşturduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

STADYUM SORUMLULARINA ÖNERİ
Yapılan altyapı çalışmalarının ardından periyodik olarak stadyumun bakımdan geçirildiğini söyleyen Halitağaoğlu, “Yönetimimiz bize stadyum konusunda her tür katkıyı veriyor. Stadyumumuzun ekme, biçme, kumlama ve delme için araç parkında her tür aracı var. Oynanan SAİ Kayseri Erciyesspor maçı sonrası spor kamuoyunda sahadan övgüyle bahsedilmesi bizi de mutlu etti. Diğer illerdeki stadyum sorumlularına şu öneride bulunabilirim; stadyumun o ile uygun altyapıya sahip olması önemli. Ardından da bakımlar çok önemli. Bunlar uygulandığı zaman her stadyumun aynı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum