1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yerel Müziğin duayeni, tecrübelerini Pazarlı öğrencilerle paylaştı
Yerel Müziğin duayeni, tecrübelerini Pazarlı öğrencilerle paylaştı

Yerel Müziğin duayeni, tecrübelerini Pazarlı öğrencilerle paylaştı

Pazarlı yerel müzik sanatçısı Lokman Biber, Aktepe İlk-Ortaokulunda öğrencilere müzik enstrümanları ve yöre müziği hakkında bilgiler verdi.

A+A-

Pazar Aktepe İlk-Ortaokulu Müdürü Ömer İlhan Altun 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Öğrencilerin kendi bölgelerinin kültür, sanat kapasitesini keşfetmesine yönelik yaptığımız çalışma kapsamında ders dışı etkinliklere de ağırlık vermekteyiz. Öğretmen, öğrenci, velilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak ve geliştirmek için Akmescit köyünden olan yöresel sanatçımız Lokman Biber okulumuza gelmiştir. El becerileri ve yeteneği ile tüm müzik aletlerini yapabilen, saz, keman ve tulum müzik enstrümanlarını çalabilen özel bir sanatçı kendisi. Sanatçımız, okulumuz öğrencilerine müzik aletlerini nasıl yaptığını anlatarak, müzik aletleri hakkında da bilgiler verdi. Saz çalarak, öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükselterek, eğitim öğretimde daha başarılı olmaları için düzenlediğimiz etkinliğimiz güzel bir atmosferde geçti. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve veliler adına sanatçımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

enstrumanlar.jpg

okul3-008.jpg

okul2-011.jpg

okul1-010.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum